Raport al armatei britanice: Armata rusă are „probleme semnificative” în privinţa resurselor. Vărul lui Ramzan Kadîrov, implicat în asediul de la Mariupol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oraşul Mariupol, devastat după bombardamentele ruseşti FOTO Profimedia
Oraşul Mariupol, devastat după bombardamentele ruseşti FOTO Profimedia

Arma rusă se confruntă cu „probleme semnificative” în privinţa resurselor, fapt ce-i afectează operaţiunile militare din Ucraina, se arată în raportul de miercuri al serviciului de informaţii al armatei britanice.

Ultimul raport al serviciului de informaţii al armatei britanice insistă pe importanţa strategică a rezistenţei luptătorilor baricadaţi în oţleăria Azovstal, care au reuşit să amâne preluarea controlului asupra oraşului Mariupol de către armata rusă.

În pofida faptului că trupele ruseşti au încercuit portul strategic Mariupol timp de zece săptămâni, rezistenţa soldaţilor ucraineni de la Azovstal a reuşit să amâne deznodământul: obţinerea controlului total asupra unui oraş extrem de important, care deschide un culoar între Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, şi regiunile separatiste proruse din Donbas.

Rezistenţa din Mariupol a întârziat mult atingerea obiectivului pentru armata rusă, a produs pierderi uriaşe şi a creat frustrare în rândul invadatorilor.

În tentativa de a învinge această rezistenţă, Moscova a apelat la forţe auxiliare, printre care paramilitarii liderului cecen Ramazan Kadîrov, voluntari şi trupe ale Gărzii Naţionale. 

În aceste condiţii, coordonarea operaţiunilor militare a fost mai dificilă şi a afectat operaţiunile armatei ruse.

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, comandantul paramilitarilor lui Kadîrov în Mariupol este un văr al liderului cecen, şi anume Adam Delimhanov.

Numiţi „kadîrovţi”, aceşti paramilitari au fost implicaţi percheziţii ilegale, sechestruiri, hărţuiri de ostatici, distrugeri de case şi jafuri.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri