Putin: Acceptarea aderării Ucrainei la NATO ar agrava tensiunile internaționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președinele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că aderarea Ucrainei la NATO ar duce la agravarea tensiunilor internaționale, la o zi după summitul Alianței de la Vilnius, transmite AFP, scrie Agerpres.

Vladimir Putin FOTO: Profimedia
Vladimir Putin FOTO: Profimedia

"Sunt sigur că acest lucru nu va îmbunătăţi securitatea Ucrainei şi că, în general, va face lumea mult mai vulnerabilă şi va duce la tensiuni suplimentare pe scena internaţională", a declarat președintele Putin la televiziunea rusă.

Acesta a adăugat că "ameninţarea unei aderări a Ucrainei" la NATO a fost tocmai "unul dintre motivele" intervenţiei militare a Federației Ruse.

Declaraţia acestuia vine după summitul NATO de la Vilnius, în Lituania, la care Ucrainei i s-a oferit un sprijin militar pe termen lung, dar fără o promisiune fermă de aderare la Alianţă.

Referitor la promisiunile occidentului de a aproviziona cu noi arme Kievului, inclusiv rachete cu rază lungă de acţiune, Vladimir Putin a spus că aceste arme "fac pagube, dar (că) nu se întâmplă nimic decisiv în zona de luptă atunci când sunt folosite". "Livrarea de noi arme nu va face decât să agraveze situaţia şi o va agrava pentru partea ucraineană, ceea ce nu va face decât să alimenteze conflictul", a adăugat preşedintele Putin.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite