Prețuri de trei stele Michelin la Târgul de Crăciun din Budapesta: un hotdog costă 21 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizitatorii care au ajuns la Târgul de Crăciun din Budapesta s-au bucurat de atmosferă, dar s-au speriat când au văzut la ce prețuri se vând produsele tradiționale.

Târg de Crăciun Arhivă Adevărul
Târg de Crăciun Arhivă Adevărul

Maghiarii se plâng că nu-și pot permite să fie clienți la Târgul de Crăciun. O porție din gulaș se vinde cu 12 euro la bazarul din inima capitalei Budapesta. Varza este 17 euro, iar un hotdog -  21 de euro la unele tarabe, scrie Euronews.

Într-o țară în care salariul mediu net este mai mic de 830 de euro pe lună, aceste prețuri îi privează pe maghiari de plăcerea festivităților tradiționale de Crăciun în aer liber.

„Târgul nu este destinat portofelelor maghiare. Prețurile sunt pur și simplu ireale, fie că sunt pentru turiști sau pentru noi”, s-a plâns Margit Varga, un vizitator din orașul Pécs.

Prețurile alimentelor din popularul bazar Advent Bazilica și bazarul din Piața Vorosmarty din apropiere au declanșat o isterie în mass-media locală în ultimele săptămâni. Unele publicații au comparat prețurile cu piețele similare din Viena, mult mai bogată, la mai puțin de trei ore distanță cu trenul, și au descoperit că unele produse alimentare din Budapesta erau mai scumpe.

Nici turiștii străini nu au tras altă concluzie. Ami Sindhar, turist din Londra, a spus: „Cred că este regretabil pentru localnici, într-adevăr, pentru că eu cred că oriunde există un târg frumos ca acesta, vrei ca localnicii și turiștii să poată ajunge. Dar, probabil, este diferit. Evident, nu am întrebat pe nimeni cât câștigă aici, dar îmi imaginez că există o diferență destul de mare între cât câștigă și cât plătesc în mod normal pentru mâncare, în comparație cu ce se întâmplă la târg. Mă gândesc că unele persoane sunt probabil excluse și este cu siguranță regretabil“.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite