Presa britanică dezvăluie numele unui al treilea suspect în cazul Skripal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotodianul britanic The Telegraph dezvăluie numele unui al treilea agent GRU, serviciul de informaţii al Statului Major Ruse, implicat în otrăvirea fostului spion dublu rus Serghei Skripal.

„Echipa de investigaţie îşi continuă activitatea pe mai multe piste, inclusiv pe identificarea de alţi suspecţi care ar putea fi implicaţi în comiterea sau plănuirea atacului (de la Salisbury, n. red.). Nu suntem pregătiţi să dăm detalii suplimentare despre o anchetă în curs“, a comunicat Scotland Yard după un articol al The Telegraph.

Potrivit publicaţiei britanice, un al treilea agent GRU a fost implicat în atacul cu Noviciok de la Salisbury. Este vorba de un bărbat identificat Serghei Fedotov, care ar fi trebuit să zboare la Moscova împreună cu ceilalţi doi suspecţi oficial declaraţi, şi anume Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov; în realitate Aleksandr Mişkin, respectiv Anatoli Cepiga. El a renunţat la zbor în ultima clipă, luându-şi bagajul şi plecând de la aeroport. Anchetatorii cred că se află în continuare în Marea Britanie.

La 4 martie, Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă din Salisbury, în sudul Angliei. Anchetatorii au stabilit că cei doi au fost otrăviţi cu Noviciok, un agent neurotoxic dezvoltat de sovietici şi moştenit de ruşi. Moscova a respins orice legătură cu acest atac. Însă Londra a identificat doi suspecţi, angajaţi ai GRU, şi a expulzat mai mulţi diplomaţi ruşi. Alte ţări s-au aliat acestui demers, Moscova răspunzând cu măsuri identice. Acest caz a dus la cea mai vastă expulzare de diplomaţi din istorie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite