Pedeapsa primită de un bărbat care i-a ucis pe fosta sa iubită și noul ei partener. Criminalul a chemat vecinii să vadă cadavrele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Marea Britanie care, într-un atac „feroce și nemilos", și-a înjunghiat mortal fosta parteneră, l-a ucis pe bărbatul cu care aceasta se întâlnea și a violat o femeie aflată în locuința în care a avut loc masacrul a fost condamnat la închisoare pe viață potrivit Sky News.

Katie Higton și Steven Harnet, victimele ucise de Osborne. FOTO West Yorkshire Police
Katie Higton și Steven Harnet, victimele ucise de Osborne. FOTO West Yorkshire Police

Teribila dublă crimă a avut loc în luna mai a anului trecut. Marcus Osborne (în vârstă de 35 de ani) i-a ucis atunci pe Katie Higton, în vârstă de 27 de ani, și pe Steven Harnett, în vârstă de 25 de ani.

Criminalul avea antecedente de abuzuri domestice și i-a atacat pe cei doi la scurt timp după ce fosta sa parteneră reclamase la poliție că acesta a amenințat-o că „îi va tăia gâtul".

Cum a săvârșit atacurile

Marcus Osborne a intrat cu forța în locuința pe care o avea împreună cu tânăra, în Huddersfield, și a atacat-o când aceasta s-a întors de la o întâlnire la cinematograf.

Marcus Osborne. FOTO West Yorkshire Police
Marcus Osborne. FOTO West Yorkshire Police

Femeia a încercat să se apare în ceea ce polițiștii au descris drept o „luptă curajoasă", dar a suferit 99 de răni de cuțit, dintre care peste 20 la nivelul feței.

Osborne l-a sunat apoi pe noul partener al femeii (despre care aflase prin piratarea contului ei de Snapchat), pentru a-l atrage în casă, unde l-a înjunghiat de 24 de ori, lăsându-l cu organele genitale mutilate.

Agresorul nu s-a rezumat la cele două crime. A violat o altă femeie care se afla în casă și a ținut-o ostatică, sub amenințarea cuțitului, peste noapte. Patru copii se aflau în proprietate în acel moment.

După crime, ucigașul a exclamat „Romeo și Julieta pot muri împreună acum”.

Criminalul a invitat vecinii să vină să vadă cadavrele, după cum a relatat Frazer Maude, corespondent Sky.

Vineri, la pronunțarea sentinței, un membru al familiei femeii ucise i-a strigat „sper să putrezești în Iad", iar mama tinerei l-a numit pe Osborne un „monstru de cea mai joasă speță".

Tânăra decisese în aprilie 2023 să rupă relația cu Osborne

Cele două crime au avut loc la scurt timp după ce Katie Higton a pus capăt relației de cinci ani pe care a avut-o cu Osborne, după un incident de violență domestică petrecut la sfârșitul lunii aprilie.

Pe 10 mai, tânăra a mers la poliție și a reclamat că fostul partener o ataca în mod regulat și că a amenințat-o că „îi va tăia gâtul dacă va spune ce a făcut el" și că, „dacă își va găsi vreodată un prieten, îi va ucide pe amândoi".

Osborne a fost arestat două zile mai târziu, sub suspiciunea de violență domestică, dar a fost eliberat pe cauțiune. Avea interdicție să se întoarcă casă sau să o contacteze pe tânără.

Înainte de a comite crimele din 15 mai, a spionat-o, apoi a trecut la atac.

Individul avea antecedente

Bărbatul a mai fost condamnat pentru violență împotriva a alte două partenere, în 2011 și 2012

La procesul încheiat vineri, Osborne a pledat vinovat pentru crime, precum și pentru viol.

„Tot ceea ce ai făcut a fost motivat de sex și de nevoia ta de a umili și degrada sexual", a concluzionat judecătoarea.

Fratele bărbatului ucis a declarat, potrivit Sky News: „Cum poate un bărbat cu un istoric de violență domestică să iasă liber pe cauțiune dintr-o secție de poliție? Poliția nu este capabilă să protejeze persoanele care au cea mai mare nevoie de ea. (...) Vreau ca poliția să ia mai în serios amenințările cu moartea."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite