OSCE: Peste 3.000 de încălcări ale armistiţiului în estul Ucrainei, în 48 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldati rusi FOTO Getty Images
Soldati rusi FOTO Getty Images

Observatorii OSCE au înregistrat în 48 de ore peste 3.200 de noi încălcări ale armistiţiului care ar trebui să fie în vigoare în estul Ucrainei, a anunţat organizaţia într-un comunicat de presă publicat în noaptea de luni spre marţi.

De vineri seară până duminică seara, observatorii de la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa au înregistrat 2.158 de încălcări în regiunea Doneţk şi 1.073 în regiunea Lugansk, deţinute parţial de separatiştii proruşi aflaţi în război împotriva Kievului.

Acestea sunt în principal "explozii" în jurul liniei frontului, potrivit acestui buletin al OSCE, care are şi observatori postaţi la punctele de trecere care permit intrarea şi ieşirea din aceste două regiuni. "Este de o importanţă crucială ca decizia de astăzi să nu conducă la noi acţiuni militare şi vărsări de sânge", a declarat într-un comunicat reprezentantul special al OSCE în Ucraina.

Vladimir Putin a decis luni să recunoască independenţa separatiştilor pro-ruşi din Ucraina.

Această recunoaştere rusă a separatiştilor scurtcircuitează procesele de pace rezultate în urma acordurilor de la Minsk în 2015, semnate de Rusia şi Ucraina, mediate de Franţa şi Germania, şi care urmăreau tocmai o revenire sub suveranitatea ucraineană a acestor zone.

Liderii occidentali au promis sancţiuni contra Moscovei în caz de recunoaştere unilaterală a acestor teritorii din estul Ucrainei, unde trăiesc în jur de trei milioane de persoane, potrivit estimărilor. 

Pe aceeaşi temă:

Cât de pregătiţi de război sunt ucrainenii de rând. Român din Cernăuţi: „Măsurile s-au luat pe ultima sută de metri“

Cum văd românii din Ucraina confruntarea ruso-ucraineană: „Rusia ne-a luat teritorii, Ucraina ne-a luat limba”

Alexandrina Cernov, academician din Cernăuţi: „Românii din Ucraina au de luptat şi pe frontul limbii române“

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite