Ministrul grec al Migraţiei: „Nu putem fi şi nu vom fi poarta de intrare în Europa pentru refugiaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto AFP
Foto AFP

Ministrul grec al Migraţiei, Notis Mitarachi, spune că ţara sa nu se va transforma în punctul prin care să treacă refugiaţii afgani care vor să intre pe teritoriul european.

„Spunem foarte clar că nu putem fi şi nu vom fi poarta de intrare în Europa pentru refugiaţii şi migranţii care ar putea încerca să vină în Uniunea Europeană”, a declarat Notis Mitarakis, marţi, pentru televiziunea de stat ERT.

„Nu se poate ca milioane de oameni care pleacă din Afganistan să vină în Uniunea Europeană şi, cu siguranţă, nu prin Grecia”, a mai spus oficialul de la Atena, scrie Libertatea.

Miniştrii de Externe din ţările membre ale UE vor participa marţi la o reuniune de urgenţă pe tema crizei din Afganistan. Reprezentanţii Greciei au cerut ca acest subiect să fie inclus şi pe agenda discuţiilor care vor avea loc miercuri între miniştrii de Interne din UE.

În anul 2015, Grecia a fost punctul prin care persoanele care au părăsit Siria, Irak şi Afganistan au ajuns în Europa. Acum, la fel ca în alte state europene, în Grecia există îngrijorări că situaţia din Afganistan va declanşa o nouă criză a refugiaţilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite