Marine Le Pen vrea să păstreze Rusia aproape pentru a preveni alianţa acesteia cu China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Marine Le Pen, contracandidata de extremă dreaptă a actualului preşedinte francez în turul doi al alegerilor prezidenţiale, spune că este de partea Ucrainei în război, în calitate de apărătoare a suveranităţii naţionale, dar că ar fi dispusă să interacţioneze cu Rusia pentru a preveni o alianţă viitoare între Moscova şi Beijing, relatează Politico.

„Va fi o necesitate din punct de vedere diplomatic, atunci când războiul se va sfârşi şi un tratat de pace va fi semnat, astfel încât să încercăm să evităm această asociere ce riscă să fie cel mai mare pericol al secolului al XX-lea pentru noi”, a declarat Le Pen în cadrul unui interviu la postul public de radio.

Le Pen care în trecut exprima o dorinţă de apropiere între Franţa şi Rusia, acum o formulează în termeni geopolitici, scrie Politico.

„Imaginaţi-vă...situaţia în care permitem primului producător al lumii de materii prime - care este Rusia - să creeze o alianţă cu prima fabrică a lumii - care este China- astfel încât să le lăsăm să formeze prima putere militară a lumii. Cred că este potenţial un uriaş pericol”, a spus Le Pen.

Pe 24 aprilie, Marine Le Pen, care a luat un avans semnificativ în ultima lună, se va confrunta cu actualul preşedinte francez Emmanuel Macron, într-o reeditare a scrutinului din 2017 care se anunţă strâns.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite