Lira sterlină a scăzut joi cu aproape 2% faţă de dolar şi euro, cea mai slabă evoluţie zilnică după octombrie 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lira sterlină a scăzut joi cu aproape 2% faţă dolar şi euro, înregistrând cel mai amplu declin zilnic din octombrie 2016, după ce demisiile mai multor miniştri din cabinetul condus de premierul Theresa May au reaprins temerile privind o ieşire haotică a Marii Britanii din Uniunea Europeană, peste patru luni şi jumătate, transmite Reuters.

Scăderile înregistrate joi pe piaţa financiară britanică, provocate de temerile că acordul pentru Brexit negociat de May va fi respins, sunt cele mai puternice după cele consemnate în urma referendumului din 2016.

Acţiunile britanice au scăzut, iat titlurile băncii de stat RBS au coborât cu 9,1%, acesta fiind cel mai accentuat declin după cel înregistrat la referendum.

Randamentele obligaţiunilor guvernamentale britanice au scăzut, iar cel al titlurilor cu scadenţă de cinci ani a înregistrat cel mai mare declin după august 2016.

Deprecierea  lirei s-a atenuat în urma angajamentului premierului May de a lupta pentru aprobarea acordului convenit cu UE.

Lira a scăzut cu 1,9%, la 1,2737 dolari pe unitate, cel mai amplu declin din octombrie 2016, iar faţă de euro s-a depreciat cu 2,1%, la 88,87 pence pe unitate.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite