„Închisoarea pe viaţă nu e suficientă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama bărbatului dizolvat în acid sulfuric de un italian cere pedeapsa capitală pentru asasin. Sătenii din Coteana (judeţul Olt) vorbesc îngroziţi despre modul terifiant în care a fost omorât Mişu Ivan, care a fost un bărbat cuminte şi nu a creat probleme.

Familia lui Mişu Ivan, bărbatul omorât în Italia în 2007, crede că patronul la care lucra acesta şi care este principalul suspect de crimă făcea parte dintr-un clan mafiot. Rudele au aflat de moartea românului de la televizor, în urmă cu două zile.

„Pentru ce să-l omoare aşa, pentru cinci litri de benzină? De-aia l-au şi ars, pentru că i-au vândut organele",  a spus printre lacrimi Elena Ivan (60 de ani), mama lui Mişu. În urma victimei a rămas o mamă sfâşiată de durere care nu-şi doreşte decât ca ucigaşul fiului ei să aibă aceeaşi soartă.

„Am auzit că vor să-i dea închisoare pe viaţă, dar nu e suficient pentru ce i-a făcut el băiatului meu. Eu l-aş lua, l-aş atârna de un copac şi i-aş da foc de viu ca să vadă şi el ce a pătimit băiatul meu", a spus mama lui Mişu.

Tatăl său nu a mai rezistat neştiind nimic despre fiul său, şi, în urmă cu o lună, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Greci, unde se află sub tratament. Mama, sora şi cumnatul lui Mişu Ivan se pregătesc de înmormântare. „Am cumpărat tot ce ne trebuie. Aşteptăm doar certificatul de deces", a mai povestit mama lui Mişu Ivan.

Au bănuit crima

Mişu Ivan, românul ucis

image

Bărbatul în vârstă de 42 de ani a plecat la muncă în Italia în 2007, după ce soţia sa a divorţat de el. La început, a păstrat legătura cu familia sa, apoi nu a mai dat niciun semn de viaţă.

„A vorbit cu noi vreo trei luni de când a plecat acolo. Ne suna seară de seară şi ne întreba ce facem, până şi de câinele lui se interesa. Ne-am dat seama că ceva se întâmplă cu el şi ne gândeam că nu mai trăieşte, dar nu aş fi crezut că ar fi fost omorât cu aşa cruzime", a mărturisit Elena Ivan. 

Familia bărbatului ucis a apelat atunci şi la edilul comunei Coteana, Victor Dima. „Părinţii au bănuit că s-a petrecut o tragedie. Ne-au spus că fiul lor nu şi-a mai sunat familia de mult timp, deşi înainte păstrase legătura cu ei. Bănuiau că a fost omorât", a precizat edilul.

La Bercea Mondial

Mişu Ivan era un bărbat harnic şi cinstit, spun localnicii din comuna sa natală şi nu înţeleg cum a putut fi ucis cu o asemenea cruzime. „Era un om muncitor, cinstit. Lucra ca mecanic auto în Slatina înainte să plece în străinătate. Ne pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat", a mai spus primarul.

Mişu a lucrat timp de 10 ani ca mecanic auto la service-ul ACR de pe strada Piteşti, din Slatina. Atelierul a fost cumpărat de curând de interlopul Bercea Mondial, care l-a închis şi a concediat toţi muncitorii. Mecanicii din oraş îşi amintesc despre Mişu Ivan ca despre un om harnic şi foarte prietenos.

V. Nappi, suspect de crimă

image

„Era un băiat foarte muncitor, un mecanic priceput. El se înţelegea bine cu toată lumea şi îi ajuta pe toţi", a povestit Nicu Dăncilă (31 de ani), mecanic auto în Slatina. Mişu a fost ucis de fostul său patron, italianul V. Nappi, care l-a acuzat că a furat câţiva litri de motorină, după cum au dezvăluit anchetatorii italieni.

"Părinţii au bănuit că s-a petrecut o tragedie. Ne-au spus că fiul lor nu şi-a mai sunat familia de mult timp."
Victor Dima
primar

"Ne-am dat seama că ceva se întâmplă cu el şi ne gândeam că nu mai trăieşte, dar nu aş fi crezut că ar fi fost omorât cu aşa cruzime."
Elena Ivan
mama victimei

Presa italiană a ignorat ştirea

Informaţia despre românul al cărui corp a fost dizolvat în acid sulfuric nu a fost considerată de mare interes de mass-media italiene. Acest fapt i-a nemulţumit pe deputatul italian Guido Melis şi pe mai mulţi membri ai asociaţiilor româneşti.

„Ne aşteptam la indignarea publicului şi la ediţii speciale ale telejurnalelor, dar nimic. Dimpotrivă, „ Il Giornale" şi „Il Messaggero" au adăugat că românul furase benzină, fapt nedemonstrat", se arată în comunicat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite