Imagini dramatice cu blocul din Dnipro lovit de racheta rusească. O femeie a supraviețuit în mod miraculos | FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lovitura a distrus un bloc de apartamente din estul orașului Dnipro. 

Foto: Nexta TV via Twitter
Foto: Nexta TV via Twitter

O rachetă care a lovit sâmbătă un bloc de apartamente din orașul Dnipro, din estul Ucrainei, a ucis până acum 44 de persoane, iar alte 20 de persoane fiind încă nedescoperite, a declarat duminică guvernatorul Dnipropetrovskului Valentyn Reznichenko.

Reznichenko a spus pe contul său Telegram că o operațiune de căutare, în desfășurare de peste 24 de ore, a implicat 550 de persoane, inclusiv salvatori, polițiști, medici și voluntari.

Foto: Nexta TV via Twitter
Foto: Nexta TV via Twitter

Duminică, o tânără de 27 de ani a fost scoasă de sub dărâmături. Ea suferea de hipotermie severă și a fost dusă la unitatea de terapie intensivă a unui spital pentru tratament, a spus Reznichenko. Salvarea ei a fost faptul că la momentul începerii bombardamentului rusesc s-a ascuns în cadă. 

Guvernatorul a adăugat că 39 de locuitori ai clădirii lovite au fost salvați. Din cele 79 de persoane rănite în timpul bombardamentului, 30 au fost internate, dintre care 12 cu răni grave.

Peste 70 de apartamente au fost distruse de lovitură, care a fost efectuată cu o rachetă rusă Kh-22 , au declarat forțele armate ucrainene. Se știe că racheta este inexactă, iar forțele ucrainene nu au mijloace de apărare aeriană necesară pentru a o doborî.

Foto: Nexta TV via Twitter
Foto: Nexta TV via Twitter

Lucrătorii de urgență au raportat că au auzit țipetele oamenilor sub grămezi de moloz din clădire. Salvatorii s-au confruntat și cu temperaturile care erau în jur de 1 grad Celsius.

Șansele de a salva oameni acum sunt minime”, a declarat primarul Dniproului, Boris Filatov, pentru agenția de presă Reuters. „Cred că numărul morților va fi de câteva zeci”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat duminică „tăcerea lașă” a poporului rus, în timp ce bilanțul loviturii cu rachete asupra unui bloc turn din orașul Dnipro din estul orașului a crescut de la o oră la alta.

Foto: Nexta TV via Twitter
Foto: Nexta TV via Twitter

Zelensky a remarcat în discursul său de seară că Ucraina a primit mesaje de simpatie din întreaga lume, apoi trecând la rusă, el a spus că dorește să se adreseze acelor ruși „care nici acum nu au putut rosti câteva cuvinte de condamnare a acestei terori...

Tăcerea ta lașă, încercarea ta de a „aștepta” ceea ce se întâmplă, se va încheia doar cu faptul că într-o zi acești teroriști vor veni după tine”, a spus Zelensky.

Duminică mai devreme, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-o postare pe Telegram că printre cei uciși se numără cinci copii și alți 16 copii sunt răniți.

Condoleanțe tuturor familiilor și prietenilor victimelor”, a scris el.

Sâmbătă, Rusia a desfășurat lovituri și în orașul sudic Odesa, orașul estic Harkiv și orașul vestic Lviv, alături de capitală, Kiev. Loviturile au afectat infrastructura civilă și au fost primele atacuri majore cu rachete din noul an, a declarat agenția germană de presă DPA.

Foto: Nexta TV via Twitter
Foto: Nexta TV via Twitter
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite