Guvernul grec prevede limitarea numărului televiziunilor private naţionale la patru, pentru tăierea legăturilor între politic şi media

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul grec Alexis Tsipras a anunţat miercuri că reforma audiovizualului întreprinsă de guvernul său va limita la patru numărul posturilor de televiziune private cu drept de emisie la nivelul întregii ţări, transmite AFP.

În şedinţa de guvern de miercuri, premierul a declarat că joi va fi depus un proiect legislativ ce prevede acordarea a patru licenţe naţionale.

„Aceasta va crea posturi cu adevărat independente şi viabile din punct de vedere financiar“, a explicat Tsipras, potrivit Agerpres.

Reforma mediului audiovizual este una din promisiunile guvernului său, în condiţiile în care în Grecia operează în prezent mai mult de zece canale private, aflate într-o situaţie juridică incertă şi de opacitate financiară, alimentată de legăturile între mediile politice şi baronii mediatici.

Din 1989, când s-a pus capăt monopolului public, posturile private, deţinute în majoritate de mari grupuri petroliere şi de lucrări publice, funcţionează doar în baza unor licenţe provizorii.

Pentru noile licenţe va fi lansată o licitaţie internaţională.

Premierul Tsipras a încercat să asocieze opoziţia socialistă şi de dreapta la această reformă, invocând necesitatea tăierii legăturilor între clasa politică şi media. El s-a lovit însă de refuzul celor două formaţiuni, care l-au acuzat că vrea să plaseze sectorul mediatic sub controlul guvernului, notează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite