Franţa a decis: Îşi taxează milionarii cu 75% pentru veniturile mai mari de 1 milion de euro pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională din Franţa a aprobat proiectul legislativ care prevede un impozit de 75% companiilor ce oferă angajaţilor săi venituri anuale mai mari sau egale cu suma de 1 milion de euro, informează BBC.

Legea care stabileşte acest impozit a avut un parcurs sinuos în parlamentul francez, proiectul datând de cel puţin un an de zile. Iniţial, actul juridic voia să stabilească un cadru legal pentru impozitarea angajaţilor, însă Curtea Constituţională a refuzat o asemenea măsură. Astfel, în noua lege, impozitul va fi aplicat companiilor.

Taxarea se va aplica pe o perioadă determinată, mai exact pentru veniturile de anul acesta şi din 2014.

Noua lege i-a înfuriat pe mai mulţi proprietari de cluburi de fotbal din Franţa, care au anunţat că vor intra în grevă. Aceştia spun că situaţia financiară a multor cluburi din Hexagon este fragilă, iar noua taxă nu va face nimic altceva decât să declanşeze un exod al jucătorilor de top.

Echipa de fotbal Paris Saint-Germain deţine în prezent mai mult de 10 jucători care sunt remuneraţi cu un salariu de peste 1 milion de euro, inclusiv al atacantului suedez Zlatan Ibrahimovic.

De asemenea, noul impozit a produs o amplă nemulţumire şi în rândul companiilor de modă din Franţa. Proprietarul firmei Louis Vuitton a anunţat că va părăsi propria ţară din cauza noii legi. La rândul său şi celebrul actor Gerard Depardieu a declarat că va face acelaşi lucru.

Măsura legislativă are ca scop diminuarea deficitului public uriaş al Franţei, de circa 4,1% din Produsul Intern Brut.

Marea Britanie are o rată de impozitare de 45% şi se aplică persoanelor fizice.


Citeşte şi:

Preşedintele Hollande nu renunţă la suprataxa de 75%. Fotbaliştii francezi ameninţă cu greva

Preşedintele Franţei a declarat că nu va scoate impozitul de 75% pentru cluburile de fotbal. Anunţul a fost făcut de Francois Hollande după o întâlnire cu preşedinţii cluburilor franceze de fotbal, care au avertizat că intenţionează, în semn de protest, să intre în grevă. Astfel, pe 30 noiembrie şi 1 decembrie în Franţa nu se va juca niciun meci de fotbal.

Francois Hollande recunoaşte ca impozitele din Franţa sunt prea mari

Preşedintele socialist care voia în urmă cu mai puţin de-un an să impună un nivel al impozitării de 75% pentru francezii cu câştiguri anuale mai mari de un milion de euro spune acum că taxale din Franţa sunt prea mari.

Gérard Depardieu obţine cetăţenia rusă şi câştigă lupta cu guvernul francez: va plăti impozit de numai 13% în loc de 75%

Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat cererea pentru cetăţenie făcută de actorul Gérard Depardieu, care a anunţat că părăseşte Franţa din cauza majorării impozitelor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite