Fostul secretar general al NATO Anders Fogh Rasmussen şi-a creat o firmă de consultanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anders Fogh Rasmussen a efectuat o reconversie foarte rapidă, la o zi după ce i-a încetat mandatul de secretar general al NATO anunţând, cu ajutorul reţelelor de socializare, crearea unei firme de consultanţă în domeniile geopolitic şi strategic, relatează AFP.


"Astăzi are loc lansarea noii mele societăţi de consultanţă, Rasmussenglobal", a anunţat Rasmunssen pe contul de Twitter. Acelaşi mesaj a fost postat şi pe Facebook, în care descrie totodată sigla Rasmussen Global, "o hartă a lumii neconvenţionale pe fundalul unei imagini din New York". Lumea este reprezentată cu continentele suprapuse parţial unele peste altele.

"Rasmussen Global îşi va ajuta clienţii să navigheze într-o lume tot mai complexă", promite fostul premier liberal danez. "Oamenii, companiile şi naţiunile sunt interconectate şi interdependente cum nu au fost niciodată mai înainte. Echilibrul geopolitic al puterii se schimbă. Progresele tehnologice creează noi oprtunităţi şi noi provocări. Globalizarea afectează comerţul, investiţiile şi securitatea", detaliază el.

Pe site, cel care a condus NATO timp de peste cinci ani precizează că societatea "consiliază clienţi într-o gamă largă de subiecte, ca securitatea internaţională, relaţiile transatlantice, Uniunea Europeană (UE) şi pieţele emergente".

"Rasmussen Global se sprijină pe o reţea largă de experţi, foşti reprezentanţi, conducători de întreprinderi şi consultanţi de pe întreaga planetă", se arată pe site. Pentru a ilustra gama de servicii pe care doreşte să le ofere, Rasmussen apare în fotografii în compania principalilor lideri occidentali, şi anume cancelarul german Angela Merkel şi preşedintel american Barack Obama.

Mandatul său de secretar general s-a încheiat marţi. Succesorul său, norvegianul Jens Stoltenberg, a preluat funcţia miercuri dimineaţa la Bruxelles.
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite