Forțele ucrainene înaintează în interiorul liniilor de apărare ruse în apropiere de Robotîn

0
Publicat:

Trupele ucrainene au obținut noi avansuri în regiunea de sud a frontului de luptă, pătrunzând în interiorul liniilor de apărare ruse, în apropiere de satul Robotîn, conform unei declarații făcute marți de un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, relatează AFP.

Armata ucraineană a cucerit satul Robotîn FOTO Twitter
Armata ucraineană a cucerit satul Robotîn FOTO Twitter

Potrivit purtătorului de cuvânt, Andrii Kovaliov, forțele ucrainene au reușit să recucerească satul Robotîn, situat pe frontul de sud, după o operațiune desfășurată încă de luni.

De asemenea, el a adăugat că avansul trupelor ucrainene continuă în direcțiile Novodanîlivka și Verbove, două localități aflate în regiunea Zaporojie. Zona a fost marcată de lupte intense, iar trupele ucrainene reușesc să mențină sub control teritoriile cucerite și să țină la distanță atacurile artileriei ruse.

Această mișcare ofensivă semnificativă are loc în contextul unei contraofensive ucrainene extrem de dificile în estul și sudul țării, începând din luna iunie. În timp ce trupele ruse încercau să-și consolideze pozițiile în iarnă și primăvară cu capcane antitanc, tranșee și mine terestre, recucerirea satului Robotîn subliniază capacitatea armatei ucrainene de a pătrunde liniile de apărare ruse și de a înainta spre sud, conform analiștilor.

Denis Pușilin, șeful administrației separatiste ruse din regiunea Donețk, a comentat situația actuală din regiunea de conflict, menționând că punctele cele mai tensionate ale frontului includ zona Urojaine, aflată la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Robotîn, unde trupele ucrainene desfășoară o ofensivă.

În ciuda acestor evoluții, Pușilin a asigurat că armata rusă controlează flancurile din jurul orașului Bahmut, un oraș cheie în această confruntare, cucerit de trupele ruse în luna mai. El a menționat că situația în acea zonă este în curs de stabilizare.

Ca un context important, Rusia a declanșat o agresiune militară împotriva Ucrainei la 24 februarie 2022, justificându-și acțiunile prin necesitatea unei „operațiuni militare speciale de denazificare” și de protejare a comunității rusofone din țara vecină.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite