Erdogan: „Contracepţia e trădare naţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Turcia, Recept Erdogan, condamnă controlul naşterilor
Preşedintele Turcia, Recept Erdogan, condamnă controlul naşterilor

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, surprinde din nou declarând că promovarea contracepţiei poate fi considerată trădare de ţară. Liderul turc a făcut aceste declaraţii duminică, cu ocazia nunţii fiului unuia dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai săi, omul de afaceri Mustafa Kefeli.

„Unul sau doi copii nu sunt suficienţi. Pentru a ne întări naţiunea, avem nevoie de o populaţie mai dinamică şi mai tânără. Avem nevoie de aceasta pentru a aduce Turcia la nivelul civilizaţiilor moderne“, a subliniat el în faţa tinerilor însurăţei. „În această ţară, diverşi opozanţi s-au implicat în trădarea reprezentată de controlul naşterilor de mai mulţi ani, căutând să ne secătuiască generaţia“, a adăugat preşedintele turc. 

„Un copil este sinonimul solitudinii, doi al rivalităţii, trei al echilibrului şi patru al abundenţei. Iar Dumnezeu are grijă de restul“, a mai spus Erdogan . 
 

Preşedintele turc a mai făcut declaraţii ce a stârnit mania feministelor susţinând că femeile ar trebui să aibă trei copii şi că doamnele nu sunt egale cu bărbaţii. 

Erdogan, tată a patru copii, două fete şi doi băieţi, a făcut deja propuneri menite să limiteze dreptul la avort şi la pilula de a doua zi. Dar discursul său de duminică este cel mai virulent pe care l-a pronunţat împotriva principiului contracepţiei, notează AFP. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite