Charles Michel are îndoieli că Rusia ar vrea un dialog în criza cu Ucraina: „Nu putem să oferim pentru eternitate o ramură de măslin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Charles Michel la Conferinţa de Securitate de la Munchen FOTO EPA-EFE
Charles Michel la Conferinţa de Securitate de la Munchen FOTO EPA-EFE

Occidentul nu poate întinde pe termen nedefinit „o ramură de măslin” Rusiei, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pe tema ultimelor evoluţii în criza ruso-ucraineană.

„Marea întrebare rămâne: vrea Kremlinul dialog?”, s-a întrebat Charles Michel într-un discurs rostit la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

„Nu putem să oferim pentru eternitate o ramură de măslin în timp ce Rusia efectuează teste cu rachete şi continuă să comaseze trupe” la graniţa cu Ucraina, a adăugat preşedintele Consiliului European.

Declaraţiile Kremlinului „ofereau, în urmă cu câteva zile, o foarte mică rază de speranţă, dar acţiunile sale iau forma unei întăriri militare continue cu incidente grave în Donbas”, a continuat Michel, citat de AFP.

Liderul european a reiterat determinarea Occidentului de a răspunde cu sancţiuni la orice agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei.

Rusia „spera să semene divizare, să ne slăbească alianţa, să ne divizeze şi, în fapt, au făcut exact contrariul”, a subliniat Charles Michel, dând asigurări că unitatea americanilor şi europenilor a fost „cimentată” în contextul crizei ruso-ucrainenene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite