Celebrul lunetist Wali revine în Ucraina. Principala sarcină a unității pe care o va comanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lunetistul canadian Wali, 40 de ani, pe care rușii au pretins că l-au ucis, dar el era în viață și se întorsese acasă, în Quebec, a declarat, într-un interviu pentru ziarul german Bild, că a revenit pe frontul din Ucraina, unde va conduce o unitate specială de 150 de soldați.

FOTO Ashleigh Stewart/Twitter
FOTO Ashleigh Stewart/Twitter

Wali a mers în Ucraina, la începutul lunii martie pentru a sprijini armata Kievului, iar după aproape două luni și mai multe misiuni, lunetistul a ajuns acasă, la soția și fiul său. 

În prezent, celebrul lunetist  s-a întors pe front cu o nouă sarcină, potrivit Libertatea.ro. 

„Sarcina principală a acestei unități militare? Să străpungă linia frontului. Este o companie de lunetişti, în jur de 150 de soldați, pe care apoi o voi comanda”, a scris Wali într-o postare pe Facebook, din data de 20 septembrie. 

„De data aceasta, voi antrena și voi comanda o companie de lunetişti”, a declarat Wali, pentru Bild.

Acesta a mai povestit că a luptat în zone precum Bucea sau Irpin, care acum sunt eliberate. 

„Este un sentiment foarte plăcut că s-a întâmplat asta!”, afirmă Wali.

„Vreau să creez mai mulți Wali dintr-un singur Wali. Ucraina are destui soldați, dar mulți sunt lipsiți de experiență și au nevoie de lideri în război”, a spus canadianul, care va prelua conducerea unei brigăzi.

O astfel de promovare de la luptător mercenar la comandant de brigadă este extrem de rară pentru un străin: „Ei au încredere în mine, sunt recunoscători că îi ajut”.

Momentan, el așteaptă ordinul de desfășurare. „E posibil să ne pregătim două luni și, dintr-odată, poate veni decizia de luptă, chiar a doua zi dimineață!”, spune lunetistul.

Referitor la amenințările lui Putin cu un război nuclear, Wali e îngrijorat: „Din păcate, trebuie să le luăm foarte în serios. Aceasta ar putea fi ultima carte jucată de Putin. Rușii sunt adversari formidabili care nu trebuie subestimați. Dar ucrainenii au deja ingredientul principal pentru orice victorie: curajul!”, conchide Wali.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite