Cazurile de COVID-19 cu varianta indiană au crescut drastic în Marea Britanie

0
0
Cazurile de COVID-19 cu varianta indiană cresc în Marea Britanie.
Cazurile de COVID-19 cu varianta indiană cresc în Marea Britanie.

Număurul cazurilor de COVID-19 confirmate în Marea Britanie cu varianta indiană a crescut  cu peste 160% în ultima săptămână. O nouă variantă a virusului este în curs de investigaţie.

Datele de la Institutul de Sănătate Publică din Anglia (PHE) arată că în prezent au fost confirmate 3.424 de cazuri din varianta indiană (B.1.617.2) în Marea Britanie, în creştere de la 1.313 cazuri confirmate până joia trecută.

„Cazurile afectează în continuare predominant nord-vestul Angliei, în special Bolton şi Londra, dar vedem grupuri de cazuri în toată ţara”, a relatat Institutul de Sănătate Publică din Anglia (PHE), conform The Guardian.

Cifrele ar putea fi însă subraportate, deoarece există un decalaj de timp între colectarea probelor şi determinarea variantei testelor pozitive.

Potrivit PHE, dovezile sugerează că B.1.617.2 poate fi mai transmisibilă decât varianta Kent care a apărut anul trecut şi a devenit dominantă în Regatul Unit.

„Pe măsură ce cazurile de B.1.617.2 continuă să crească, este absolut vital ca persoanele care trăiesc în zone în care prevalenţa este ridicată să se prezinte pentru a obţine vaccinul. Este cea mai bună apărare pe care o avem împotriva răspândirii acestei boli", a afirmat doctorul Jenny Harries, diectorul executiv al Agenţiei de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie.

O altă variantă a coronavirusului a fost desemnată „în curs de investigare", ceea ce înseamnă că este potenţial îngrijorătoare şi necesită cercetări suplimentare.

Cunoscută sub numele de VUI-21MAY-01 sau AV.1, varianta a fost găsită în Marea Britanie, Grecia şi Ciad şi nu este încă clar în ce ţară a fost detectată pentru prima dată. PHE a declarat că au existat 49 de cazuri în Marea Britanie până în prezent, concentrate în principal în Yorkshire şi Humber.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite