Cazul Rubygate: Berlusconi este acuzat de falsificarea dovezilor şi coruperea martorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condamnat la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere şi prostituţie cu minori în cazul Rubygate, Silvio Berlusconi este acuzat de falsificarea dovezilor şi coruperea martorilor, potrivit unei instanţe din Milano, citate de cotidianul „Le Monde”.

În rechizitoriul lui Berlusconi, făcut public joi de mass media italiană, instanţa subliniază „capacitatea” fostului prim-ministru în a „persista în realizarea de infracţiuni”, inclusiv „falsificarea sistematică a probelor” şi „cumpărarea martorilor”.

Pe lângă acestea, există dovezi privind rolul lui Berlusconi în realizarea de petreceri cu teme sexuale, aşa numitele „Bunga Bunga”.

În iunie 2013, Berlusconi a fost condamnat în cadrul cazului denumit după tânăra de origine marocană pe care fostul prim-ministru italian o prefera, aceasta purtând numele de scenă „Ruby, hoaţa de inimi”.

Pe lângă condamnarea la închisoare, Berlusconi are interdicţie în a deţine funcţii publice pe viitor. Cu toate acestea, politicianul italian a făcut apel, al cărui termen este prevăzut pentru 2014.

Potrivit judecătorilor, „există dovezi” că Berlusconi a întreţinut raporturi sexuale cu Ruby oferindu-i acesteia bani sau obiecte de valoare, în special bijuterii. Reprezentanţii puterii judiciare susţin că „fără îndoială, cel condamnat a fost conştient de faptul că Ruby era minoră”.  

Acuzaţiile aduse politicianului italian au fost catalogate drept „ireale” de avocaţii săi, dat fiind că presupusele „victime” ale lui Berlusconi au confirmat „inocenţa condamnatului”. Şi politicienii apropiaţi de fostul prim-ministru au declarat că acuzaţiile făcute de judecători au scopul de a-l discredita, dar mai ales pentru a-l elimina de pe scena politică.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite