Capitularea nu este o opţiune, iar soldaţii Batalionului Azov vor continua să lupte. Comandanţii nu pot confirma dacă toţi civilii au fost evacuaţi din Azovstal

0
0
Luptătorii au cerut comunităţii internaţionale să ajute la evacuarea soldaţilor răniţi din oţelăria Azovstal din Mariupol  FOTO EPA-EFE
Luptătorii au cerut comunităţii internaţionale să ajute la evacuarea soldaţilor răniţi din oţelăria Azovstal din Mariupol  FOTO EPA-EFE

Capitularea nu este o opţiune, iar soldaţii Batalionului Azov vor continua să lupte atâta timp cât vor fi în viaţă pentru a respinge forţele ruse, au declarat comandatul Batalionului Azov, Denis Prokopenko, şi comandatul său adjunct, Sviatoslav Kalina Palamar, în cadrul unei conferinţe de presă în format online, relatează CNN.

Palamar a mai afirmat, sămbătă, că nu poate confirma dacă toţi civilii au fost evacuaţi de la faţa locului, potrivit BBC.

Cei doi oficiali ucraineni au mai menţionat că forţele ruse au continuat să bombardeze oţelăria Azovstal din Mariupol şi încearcă să o atace. 

Luptătorii ucraineni au promis că vor continua lupta. 

”Capitularea nu este o opţiune (...) Vom continua să luptăm atâta timp cât vom fi în viaţă pentru a respinge forţele ruse. Nu avem mult timp, suntem supuşi unui bombardament intens”, a declarat Palamar.

Luptătorii au cerut comunităţii internaţionale să ajute la evacuarea soldaţilor răniţi din oţelărie, care reprezintă ultimul bastion al apărării din Mariupol. 

De asemenea, soldatul Illia Samoilenko a declarat dintr-o ascunzătoare din oţelărie: ”Este inacceptabil să ne predăm. Iar şansele noastre de supravieţuire dacă ne predăm ruşilor, tind să fie spre zero. El a spus că mai sunt ”zeci” de civili în interiorul combinatului siderurgic.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite