Brexit, sursă de inspiraţie: 45% dintre cetăţenii cu drept de vot din opt state europene vor să se pronunţe, prin referendum, asupra menţinerii în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Patruzeci şi cinci la sută dintre cetăţenii cu drept de vot din opt state europene, între care Franţa şi Germania, şi-au exprimat dorinţa de a se pronunţa prin referendum, la fel ca britanicii, asupra menţinerii ţării lor în cadrul Uniunii Europene (UE), relevă un sondaj Ipsos-MORI publicat luni, potrivit Reuters online.

Sondajul a fost realizat în perioada 25 martie - 8 aprilie, pe un eşantion de 6.000 de persoane din Germania, Belgia, Spania, Franţa, Ungaria, Italia, Polonia şi Suedia.

În medie, o treime dintre respondenţi s-au declarat în favoarea ieşirii ţării lor din UE, cele mai mari praguri fiind înregistrate în Italia (48%) şi Franţa (41%). La polul opus se află Polonia şi Spania, unde doar 22%, respectiv 26% din participanţii la sondaj s-au pronunţat pentru părăsirea UE.

Chiar dacă britanicii vor vota la 23 iunie pentru menţinerea ţării lor în UE, cetăţenii europeni tot îşi vor pune întrebări legate de viitorul construcţiei europene, afirmă Bobby Duffy, director de cercetare la Ipsos-MORI.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite