Avalanşe masive în Austria, la graniţa cu Elveţia: Cinci persoane au murit, iar una a fost rănită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ilustrativă: Arhivă
Foto ilustrativă: Arhivă

Cinci oameni au murit, iar o persoană a fost rănită, în urma a două avalanşe masive produse vineri în Alpii austrieci, într-o zi deosebit de periculoasă, după ninsori abundente urmate de vreme mai caldă, au declarat purtătorii de cuvânt ai serviciilor de salvare.

O avalanşă masivă s-a produs vineri, într-o zonă din Alpii austrieci, în apropierea oraşului Spiss din provincia Tirol. Incidentul a ucis patru persoane. O a cincea persoană care fusese iniţial dată dispărută, a fost declarată moartă, a declarat Andreas Baur,  purtător de cuvânt la centrul de control, conform Reuters.

O altă persoană prinsă în avalanşă a suferit răni uşoare, iar la faţa locului au fost trimise elicoptere austriece şi elveţiene, a declarat Patrick Ortler, supervizorul centrului de control al serviciilor de urgenţă din provincia Tirol.

De altfel tot în această provincie s-a produs vineri încă o avalanşă, de data aceasta pe o pârtie de schi din staţiunea Soelden, iar cinci persoane au fost salvate până acum, a adăugt el. 

Nu se cunoaşte încă dacă victimele avalanşei mortale erau la schi sau de unde provin, a spus Ortler. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite