Atac furibund cu rachete al rușilor asupra unui restaurant din Kramatorsk. Cel puțin doi morți și zeci de răniți VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe rachete au lovit marţi un restaurant în centrul oraşului Kramatorsk, din estul Ucrainei, a indicat guvernatorul regional, transmite AFP.

UPDATE ora 10.00: Bilanțul victimelor a crescut la 8 morți și 56 de răniți. Printre cei morți se află și trei copii, a indicat Serviciul de urgenţă de stat al Ucrainei pe Telegram.

Echipele de salvare scotocesc ruinele clădirii distruse şi caută persoane care se află probabil sub dărâmături”, a adăugat acesta, arată Agerpres.

Știrea ințială:

„Două rachete au fost trase asupra oraşului Kramatorsk”, asupra unui restaurant din centru, ''unde era o mare concentraţie de civili'', a declarat guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko.

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că cel puțin două persoane au fost ucise și alte 22 au fost rănite.

Kramatorsk, oraş cu 150.000 de locuitori înainte de război, este ultima mare localitate sub control ucrainean din estul ţării. Oraşul este situat la aproximativ 30 de kilometri de front.

Atac asupra unui reataurant FOTO Twitter/Ministerul ucrainean al Apărării
Atac asupra unui reataurant FOTO Twitter/Ministerul ucrainean al Apărării

Pe 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine, dar susţine că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina, scrie Agerpres.

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite