Arnold Schwarzenegger acuză Europa că susţine războiul din Ucraina: „Avem mâinile pătate de sânge”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă Facebook / Arnold Schwarzenegger
Foto Arhivă Facebook / Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger a criticat dur Europa, în cadrul unui summit de mediu pe care l-a înfiinţat în urmă cu câţiva ani.  Actorul a declarat că ţările eruopene susţin războiul din Ucraina prin dependenţa lor de gazul rusesc.

În discursul său de la Austrian World Summit, Arnold a precizat că Rusia a primit de la Europa mai mulţi bani pentru combustibilul livrat decât a cheltuit pentru rachetele lansate în Ucraina. El a subliniat că Occidentul are „mâinile pătate de sânge”, susţinând că există tehnologia pentru a renunţa la dependenţa de combustibilii fosili.

„Suntem cu toţii oripilaţi de imaginile pe care le vedem la ştiri în fiecare seară. Dar haideţi să fim sinceri cu noi înşine. Cele 1.300 de rachete pe care Rusia le-a lansat asupra oraşelor ucrainene în primele două luni de război costă 7,7 miliarde de euro.

E mult. Dar, în aceeaşi perioadă de timp, Europa a trimis în Rusia 44 de miliarde de euro pentru combustibil. Deci, normal, ruşii sunt supăraţi că pierd atât de mulţi soldaţi şi echipamente, tancuri, avioane şi aşa mai departe. Dar în acelaşi timp îşi spun «Hei, măcar nu trebuie să plătim pentru acest război.

Europenii ne trimit banii. Ei plătesc războiul». Indiferent cum privim lucrurile, avem mâinile pătate de sânge, pentru că finanţăm războiul. Trebuie să nu ne mai minţim singuri. Avem toată tehnologia necesară pentru a lăsa combustibilii fosili în urmă”, a spus actorul la Austrian World Summit, o reuniune anuală de mediu pe care el a fondat-o, prin organizaţia The Schwarzenegger Climate Initiative. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite