Metode simple, dar eficiente, care țin gripa departe. Ce trebuie să faci în fiecare zi

0
Publicat:

În plin sezon al virozelor și gripei, câteva metode simple fac minuni acasă, pentru a preveni îmbolnăvirile. Un mediu sigur este esențial pentru întreaga familie. În primul rând, specialiștii spun că trebuie să privim locuința ca pe un spital.

Un mediu sigur te ajută să eviți îmbolnăvirea FOTO Shutterstock
Un mediu sigur te ajută să eviți îmbolnăvirea FOTO Shutterstock

Pentru a evita îmbolnăvirile, specialiștii recomandă să cureți și să dezinfectezi foarte bine toate suprafețele comune, scrie deparinti.ro. Astfel, începând cu ușa de la intrare și cu clanțele din casă și continuând cu blatul și masa din bucătărie, e indicat să ștergi cu dezinfectant toate aceste suprafețe pe care le ating toți membrii familiei,

Dacă nu vrei să folosești dezinfectanți care conțin substanțe chimice, poți utiliza aburul. De mai de 100 de ani este cunoscută eficiența acestuia în a elimina virusurile care cauzează gripa.

Și obiectele din casă sunt sursă de a de îmbolnăvi, Telefonul, laptopul și tableta sunt cele mai ”murdare” suprafețe din casă. În plin sezon gripal, medicii recomandă să fii foarte atentă la acestea. Trebuie dezinfectate regulat și, dacă e posibil, să limitezi folosirea lor. Este bine de știut că virusul gripal poate rămâne infecțios pe suprafețe până la 24 de ore.

Aerisirea corectă a camerelor, în fiecare zi

Aerisirea frecventă a încăperilor este o altă modalitate simplă, dar eficientă în cazul gripei.  Specialiștii susțin că iarna este mai mult decât indicat să aerisești zilnic, fiecare cameră, pentru cel puțin 20 de minute. Dacă este posibil, aerisirea se poate face dimineața, dar și seara. Acest lucru este recomandat, de altfel, în fiecare sezon, dar cu atât mai mult cu cât unul dintre membrii familiei este bolnav.

Pentru ca dezinfecția să aibă rezultate, ea trebuie combinată și cu spălarea cât mai corectă și mai frecventă a mâinilor. Cu apă și săpun, pentru cel puțin 20 de secunde. De asemenea, poți folosi o soluție pe bază de alcool, compus din 62% până la 70% etanol. Ea trebuie ținută pe mâni cel puțin 15 secunde. Acest obicei împiedică răspândirea virusurilor și contribuie la revenirea unei stări sănătoase”, arată sursa citată.

De asemenea, cercetările au arătat că transmiterea virusului gripal prin atingerea suprafețelor infectate și ducerea mâinilor la față și gură  poate contribui în mod semnificativ la apariția unui focar. Astfel, este recomandat să eviți să îți atingi față sau să duci mâna la gură, înainte de a te spăla pe mâini.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite