Semnele care arată că mariajul este pe butuci: ce ai putea să mai faci ca să-ţi salvezi relaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul specializat în divorţuri Ayesha Vardag, care a văzut divorţând sute de cupluri în ultimii zece ani, spune că a observat problemele din căsniciile care nu trec testul timpului şi că cele mai multe sunt similare în cazul cuplurilor care ajung în astfel de situaţii limită. FOTO Arhiva
Avocatul specializat în divorţuri Ayesha Vardag, care a văzut divorţând sute de cupluri în ultimii zece ani, spune că a observat problemele din căsniciile care nu trec testul timpului şi că cele mai multe sunt similare în cazul cuplurilor care ajung în astfel de situaţii limită. FOTO Arhiva

Un avocat care a văzut zeci de cupluri divorţând spune că există semne certe că un mariaj se ve destrăma. Aceasta consideră însă că există o şansă de a salva căsnicia, dar numai dacă cei doi soţi sunt dispuşi să facă anumite schimbări.

Avocatul specializat în divorţuri Ayesha Vardag, care a văzut divorţând sute de cupluri în ultimii zece ani, spune că a observat problemele din căsniciile care nu trec testul timpului şi că cele mai multe sunt similare în cazul cuplurilor care ajung în astfel de situaţii limită.

Iată care sunt problemele pe care avocata britanică le-a observat aproape de fiecare dată în cazul cuplurilor care au divorţat: 

Duc vieţi aproape separate

O relaţie de cuplu presupune doi parteneri, cu interese şi pasiuni comune, dar şi cu preocupări care să le asigure spaţiul personal. Pe de altă parte, nu este normal ca unul dintre parteneri să petreacă nopţi la rând în compania amicilor sau să motiveze desele absenţe din căminul conjugal cu tot felul de probleme profesionale, oferind prea puţine amănunte, eventual devenind extrem de iritat dacă i se cer mai multe informaţii, a precizat aceasta conform Daily Mail.

Viaţă sexuală lasă de dorit

Deşi pare un indiciu evident, lipsa vieţii sexuale este primul semn că ceva nu mai funcţionează aşa cum trebuie în mariaj şi că trebuie luate urgent măsuri. Bineînţeles, niciun cuplu care este căsătorit de ani de zile nu va avea parte la nesfârşit de viaţa sexuală de la începutul relaţiei, dar dorinţa sexuală este conexiunea în lipsa căreia o căsnicie nu are şanse prea mari de reuşită. Frustrările sexuale duc la apariţia resentimentelor şi la îndepăratarea de partener, dar mai ales la căutarea unor alţi parteneri de sex, în afara căsniciei.

Orgolii care duc la certuri nesfârşite

Adesea, unul dintre parteneri observă că jumătatea sa şi-a schimat comportamentul faţă de el, că atât atracţia cât şi respectul s-au diminuat considerabil, ba chiar că acesta dă dovadă de cruzime în anumite situaţii şi că se arată interesat şi de alte persoane. Aceste schimbări în relaţia de cuplu nu fac decât să ducă la acumularea resentimentelor, iar dacă situaţia nu se rezolvă, o astfel de problemă este suficientă pentru a duce la destrămarea mariajului.

Avocata Ayesha Vardag spune că atunci când cuplurile au fost dispuse să facă compromisuri pentru a-şi salva mariajul, acest lucru a fost posibil, chiar dacă astfel de reconcilieri au fost destul de rare. 

Mai jos sunt enumerate soluţiile pe care le-au găsit cuplurile pentru a-şi continua viaţa împreună:

Comunicare şi compromis

Dacă între cei doi mai există dorinţa de a-l asculta pe celălalt şi de a-i înţelege punctul de vedere şi ceea ce-şi doreşte, atunci mai există o speranţă, a observat Ayesha Vardag. Relaţiile ajung cu adevărat în punctul fără întoarcere atunci când nu mai există nicio cale de comunicare şi nici numai sunt dispuşi să facă vreun  compromis. Important este să nu lăsăm lucrurile să escaladeze şi să facem acţiuni pe care le vom regreta.

Să-şi amintească de ce s-au îndrăgostit unul de celălalt

Mult prea des uităm de ce ne-am îndrăgostit de cel de lângă noi, fiind atât de preocupaţi de ceea ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi, dar şi dezamăgiţi de rutina în care ajungem să trăim. Însă, dacă încă mai reuşim să vedem la soţul sau soţia noastră câteva dintre lucururile pe care le-am apreciat la început, atunci mai există o speranţă de reconciliere.

Puterea de a ierta

Adesea am auzit că singura lecţie cu adevărat importantă pe care trebuie să o înveţi într-un mariaj este să ierţi, să ierţi şi, din nou, să ierţi. Oamenii au prostul obicei de a-şi face lucruri oribile unul altuia, mai ales într-o căsătorie în care se simt blocaţi. Pentru mulţi, infidelitate este greşeala finală, care duce cel mai des la divorţ. Dar la fel de adevărat este că infidelitate apare foarte des ca simptom al problemelor existente în cuplu. O astfel de catastrofă ar trebui folosită ca motiv pentru a o lua de la început. Nu este simplu deloc să treci peste aşa ceva, dar trebuie să căutăm motivele infidelităţii şi să vedem dacă nu putem face acele schimbări care vor face relaţia să funcţioneze şi pe viitor.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite