Nou studiu despre orgasmul feminin: există o varietate remarcabilă de moduri în care femeile pot atinge climaxul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Natura orgasmului unei femei este un subiect intens dezbătut, iar un nou studiu amănunţit susţine că femeile pot atinge climaxul în mai multe feluri, nu doar prin penetrare sau stimulare clitoridiană.

Una dintre cele mai aprinse dezbateri legate de orgasmul feminin se concentrează pe cele două feluri în care poate fi atins: penetrare şi stimulare clitoridiană. În timp ce unii cercetători susţin că femeile pot ajunge la climax doar prin stimulare vaginală, alţii cred că şi clitorisul trebuie să fie implicat în acest proces. O cercetare a experţilor de la Universitatea Concordia relevă însă faptul că femeile dispun de un potenţial mult mai mare de a experimenta orgasmul.

Autorul studiului, profesorul de Psihologuie Jim Pfaus, a concluzionat că femeile pot avea orgasm prin stimularea organelor genitale externe, punctului G, cervixului, dar şi a zonelor non-genitale, cum ar fi sfârcurile. „Această combinaţie de puncte senzoriale induc plăcerea şi orgasmul în timpul masturbării sau a actului sexual. Acest lucru însă se schimbă pe parcurusul anilor, deoarece femeile experimentează diverse tipuri de orgasm provenite de la diferite tipuri de senzaţii, în contexte diferite şi cu parteneri diferiţi“, susţin specialiştii.

Cecetarea subliniază însă că distincţia dintre diferitele orgasme nu se referă la senzaţiile date de stimularea clitorisului sau a vaginului, ci la ceea ce înţelege o femeie că înseamnă orgasmul. Intensitatea şi durata orgasmului feminin depind însă de experienţa sexuală, precum şi de cât de bine îşi cunoaşte femeia propriul corp, indiciile care prezic orgasmul, mişcările care condus spre climax şi modurile în care este excitată.

„Orgasmul nu trebuie să vină doar dintr-o singură sursă sau de la toate şi nu trebuie să fie la fel pentru toate femeile. Spre deosebire de bărbaţi, femeile au o varietate remarcabilă de experienţe orgasmice, care evoluează de-a lungul vieţii. Harata erotică a unei femei nu este gravată în piatră, ci mai degrabă este un proces continuu de experienţe, descoperiri şi construcţii“, concluzionează studiul.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite