Libidoul femeilor atinge apogeul la 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apetitul sexual al femeilor de 30-40 de ani este mai mare decât al celor tinere, iar lucrul acesta nu este deloc întâmplător. El este important pentru perpetuarea speciei, spun antropologii.

Bărbaţii infideli au o scuză convenabilă: un impuls biologic îi împinge către comportamentul promiscuu. Altfel spus, adulterul lor este necesar pentru perpetuarea speciei, teorie care justifică şi atracţia manifestată de reprezentanţii sexului masculin faţă de femeile mai tinere şi, deci, mai fertile. Iar apetitul lor sexual trebuie să se ridice la înălţimea aşteptărilor. Altfel, perpetuarea speciei poate fi pusă în pericol.

„Femeile-pumă“, mai active sexual

Libidoul femeilor, pe de altă parte, nu este constant pe parcursul vieţii. Poate părea surprinzător, dar cel mai mare apetit sexual nu îl au, aşa cum era de aşteptat, femeile cu vârste între 20 şi 30 de ani sau „pisicuţele“, cum sunt numite ele în argoul nord-american. Libidoul feminin atinge nivelul maxim între 30 şi 40 de ani, potrivit psihologului David Buss, de la Universitatea din Texas, SUA, citat de publicaţia „Time Magazine“

„Femeile-pumă“, apelativul folosit pentru femeile cu aceste vârste, sunt cele mai active sexual dintre toate, spune psihologul american. Din studiul pe care l-a efectuat reiese că, între 27 şi 45 de ani, femeile au mai multe fantezii sexuale (şi mai intense), mai multe relaţii intime şi sunt mai deschise la aventuri, fie ele şi de o noapte, faţă de intervalul de vârstă 18-25 de ani.

Libidoul bărbaţilor, în schimb, atinge apogeul în perioada adolescenţei, iar apoi rămâne constant până la bătrâneţe, când începe să scadă – ca şi cel al femeilor, de altfel, după menopauză.

Libido mare, copii mulţi

Nu întâmplător femeile au un apetit sexual mai ridicat după vârsta de 30 de ani, spun antrolopogii. În adolescenţă şi în intervalul de vârstă 20-30 de ani, fertilitatea atinge nivelul maxim. În schimb, ulterior, rezerva ovariană scade şi femeile concep mai greu copii. Mai puţine ovocite înseamnă mai multe încercări de a aduce pe lume copii şi de a ajuta perpetuarea speciei. În aceste condiţii, o dorinţă sexuală ridicată compensează fertilitatea scăzută.  

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite