Lecţii de viaţă pe care orice părinte trebuie să le dea copilului său. Ce consideră adulţii că este esenţial pentru cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat în rândul părinţilor arată care sunt cele mai importante lucruri pe care un copil trebuie să le înveţe în primii ani de viaţă.

Conform sondajului realizat în Marea Britanie, 80% dintre părinţi consideră că micuţul trebuie să înveţe neapărat să mulţumească şi să ceară politicos voie atunci când doreşte ceva. Pe următoarele locuri în topul lecţiilor de viaţă pe care un copil trebuie să le primească de la părinţi se numără respectul pentru cei mai în vârstă (75%) şi maniere bune la masă (73%), scrie Daily Mail.

Urmează învăţăturile practice pe care părinţii le pot oferi copiilor: înotul, legarea şireturilor, acceptarea unei diete sănătoase. De asemenea, sunt foarte importante următoarele lucruri: cel mic să spună mereu adevărul, să nu vorbească cu străinii, să se spele pe dinţi.

Studiul detaliat, care a scos în evidenţă în total 59 de lecţii de viaţă, arată totodată importanţa educării copilului pentru a repecta animalele şi mediul înconjurător, pentru a învăţa compasiunea şi bunătatea faţă de alţii, dar şi deprinderea abilităţilor de negociere.

Aproximativ 57% din părinţi se simt vinovaţi că nu au timp să-i înveţe pe copii tot ce ar trebui, iar 71% declară că ambii părinţi sunt responsabili în egală măsură cu educarea micuţilor.

Psihologul Donna Dawson spune că rezultatele studiului sunt foarte interesante, deoarece arată că pe primul loc, în opinia părinţilor, este buna creştere a copiilor, comportamentul lor, abia apoi abilităţile practice sau studiile. Prin urmare, impresia pe care copii o lasă celor din jur este considerată esenţială. Acest lucru dovedeşte o anxietate a părinţilor.

La studiu au participat 2.000 de părinţi din Marea Britanie.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite