De ce nu este posibilă prietenia fără atracţie fizică între o femeie şi un bărbat: momentul în care amiciţia dintre cele două sexe ia sfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorii au aflat dacă poate exista prietenie între un bărbat şi o femeie. Foto hystech.net
Cercetătorii au aflat dacă poate exista prietenie între un bărbat şi o femeie. Foto hystech.net

Cercetatorii de la Universitatea din Wisconsin au vrut să afle dacă poate exista cu adevărat prietenie sinceră între un bărbat şi o femeie. Se pare că unul dintre cele două sexe întotdeauna speră la mai mult.

Pot exista doar sentimente de prietenie între un bărbat şi o femeie? Răspunsurile sunt împărţite. S-a vorbit mult despre posibilitatea existenţei unei astfel de relaţii, fără să existe şi sentimente sau interese ascunse. 

Nelămurirea vine şi din istorie, deoarece bărbaţii şi femeile au trăit în universuri sociale diferite. Bărbaţii au desfăşurat munci grele alături de alţi reprezentanţi de sex masculin, iar femeile se ocupau de treburi casnice. Rolurile lor au fost distincte, trăind mult timp în lumi sociale paralele.

La sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, bărbaţii şi femeile au început să experimenteze evenimente sociale şi activităţi comune, deoarece tot mai multe femei au început să lupte pentru drepturi egale, să urmeze studii superioare şi să ocupe funcţii importante, scrie dailyamerican.com.

Poate exista prietenie între un bărbat şi o femeie?

Plecând de la această întrebare, cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin - SUA, a invitat 88 de perechi de prieteni de sex opus, pentru a răspunde la un set de întrebări. Cercetătorii au supus subiecţii la diferite teste pentru a putea stabili sentimentele acestora.

Specialiştii au constatat că, în general, femeile nu au fost atrase de omologul lor de sex masculin şi au văzut conexiunea lor ca cea dintre doi prieteni apropiaţi, în schimb bărbaţii au arătat sentimente romantice puternice şi clare pentru prietenele lor. Nu doar atât, aceştia au confundat cu uşurinţa sentimentele de prietenie ale femeilor cu semne de interes romantic reciproc.

Când ia sfârşit relaţia de amiciţie

Concluzia acestui studiu este că femeile dezvoltă o relaţie de prietenie, în timp ce bărbaţii întotdeauna speră la mai mult. Pe măsură ce relaţia progresează, satisfacţia generală scade între indivizi. Bărbaţii prezintă o lipsă de împlinire pe parcursul timpului, văzând că rămân doar prieteni, iar femeile îşi dau seama de intenţiile acestora.

Relaţiile dintre bărbaţi şi femei vor rămâne pentru totdeauna complicate, dar tocmai acest lucru face controversa atât de interesantă, celebra întrebare urmând a rămâne mult timp pe buzele oamenilor.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite