Ce le determină pe femei să-şi înşele partenerul? Trei motive care duc cel mai des la infidelitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conform studiilor, 45% din femei au o aventură extraconjugală la un moment dat/FOTO Glamour.com
Conform studiilor, 45% din femei au o aventură extraconjugală la un moment dat/FOTO Glamour.com

Potrivit studiilor, aproape jumătate dintre oameni sunt infideli la un moment dat în căsnicie. Astfel, 45% din femei şi 55% din bărbaţi vor înşela la un moment dat, iar cercetătorii au vrut să afle care sunt motivele acestui comportament.

Nu există scuze pentru infidelitate, dar există explicaţii, motive care pot arăta de ce o persoană a ajuns să aibă o relaţie extraconjugală, spune psihoterapeutul Tammy Nelson, citat de Yourtango. El spune care sunt principalele motive care le împing pe femei să devină adultere.

1. Pentru unele femei, infidelitatea este o alternativă, o schimbare în viaţa personală. Aceste femei se poartă ca şi când mariajul lor s-a terminat, dar fără să decidă dinainte acest lucru. În realitate, ele nu ştiu ce vor de la partenerul stabil şi de la relaţia lor, iar apoi vor folosi aventura ca motiv pentru divorţ. Relaţia extraconjugală este un refugiu, o alternativă la căsnicia pe care nu o mai doresc.  Concret, aceste femei îşi caută un alt partener înainte de a se despărţi de cel oficial, ca să nu rămână singure după divorţ. În realitate însă, numai una din trei femei care fac acest lucru ajung să aibă o relaţie de viitor cu fostul amant, cele mai multe cupluri formate astfel se despart destul de repede.

2. Unele femei înşală pentru că încearcă să capete încredere în ele. Chiar dacă nu îşi dau seama de adevăratul motiv, multe femei au o aventură pentru că simt nevoia să fie admirate, dorite, pentru că de obicei ele nu se simt aşa. Problemele cu încrederea în sine apar pe măsură ce femeia devine mai matură, are copii şi poate că sexualitatea ei este reprimată. De asemenea, un amant le poate face să se simtă mai tinere, mai pline de viaţă, mai senzuale. Desigur, aceste probleme se agravează după menopauză, când femeile vor considera că sunt bătrâne şi mai urâte, iar un amant le va spori încrederea în propriul farmec.

3. Alte femei au o aventură pur şi simplu pentru plăcere. Chiar şi cu riscul de a pierde relaţia stabilă pe care o au, unele femei acceptă o aventură dacă întâlnesc pe cineva de care se simt atrase. Noua relaţie le va oferi plăcere şi satisfacţie, iar oamenii sunt programaţi biologic să caute asta. Studiile au demonstrat că de fapt 80% din aventuri au loc doar pentru că a apărut această oportunitate, nu şi din alte motive mai serioase. Desigur, aceste relaţii extraconjugale nu durează mult, iar tentaţia poate fi şi mai mare în cazul în care femeia este foarte stresată la muncă sau nefericită în căsnicie.

Găseşte-ţi jumătatea pe Prima Love! 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite