Un analist financiar atacă o reţea socială: „nu va face niciodată destui bani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook poate face bani mai uşor decât Twitter FOTO Reuters
Facebook poate face bani mai uşor decât Twitter FOTO Reuters

Analiştii financiari nu au încredere în puterea Twitter de a capitaliza după listarea la bursă, iar deja primele semne ale anului nu sunt bune.

Anul trecut, Facebook a acceptat provocarea de a se schimba radical pentru a rezista pe piaţa bursieră şi de a mulţumi investitorii. Twitter trebuie să facă acelaşi lucru.

Analistul financiar Scott Devitt a modificat ratingul Twitter în această luni la echivalentul vânzării, sfătuindu-i pe cei care au acţiuni să le dea cât mai devreme. Devitt a numit Twitter o reţea socială foarte bună pentru socializare, dar, spre deosebire de Facebook, un produs de nişă care nu se va putea extinde mai mult, generând bani şi audienţă, potrivit MarketWatch.

Analistul financiar a menţionat că Twitter nu va avea şanse de a face bani pe o piaţă competitivă de publicitate online. Devitt a menţionat că veniturile Twitter din publicitate au însemnat 6% din piaţa anunţurilor sociale online, care a făcut 10,3 miliarde de dolari. Facebook a avut 66% din această piaţă.

În patru ani, menţionează analistul Morgan Stanley, Twitter va avea doar 10% din această piaţă, ce va creşte al 29,4 miliarde de dolari. În schimb, veniturile Twitter vo veni din alte surse decât cele ale Facebook, care a găsit noi metode de a monetiza.

"Deşi e uşor să îţi faci un cont pe Twitter, e mult mai complicat să îl foloseşti la întreaga capacitate, în comparaţie cu Facebook, care e mai uşor", arată Devitt în raportul său. El citează şi un raport pew Research, care arată că 90% din utilizatorii de Twitter au şi Facebook, dar doar 22% din utilizatorii Facebook sunt şi pe Twitter.

După raportul lui Devitt, acţiunile Twitter au scăzut cu 7%, până la 64,08 dolari.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite