Topul „Tech Adevărul” - cele mai bune gadgeturi de la Mobile World Congress

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai bune gadgeturi de la Barcelona de anul acesta
Cele mai bune gadgeturi de la Barcelona de anul acesta

Mobile World Congress 2015 s-a terminat pentru noi, deşi astăzi porţile mai sunt deschise la Barcelona încă două ore. Am umblat timp de trei zile prin standuri şi am făcut aproximativ 40 de kilometri pe jos pentru acest lucru.

Ne-am dus din greşeală în marginea Barcelonei, căutând evenimentul Huawei, am fost prezenţi la Unpacked de la Samsung şi am bătut halele de la Mobile World Congress în căutarea celor mai interesante lansări sau produse inedite.

A venit momentul să facem lista de produse care ne-au impresionat. Acestea sunt cele mai bune produse văzute la Mobile World Congress 2015.

Samsung Galaxy S6 Edge

Este telefonul Mobile World Congress 2015, cu adevărat. Anul trecut Samsung a făcut mai mult zgomot şi puţină muzică, deşi a fost în centrul atenţiei. Anul acesta, Samsung Galaxy S6 Edge e cu adevărat un telefon de urmat.

Are un ecran Super AMOLED de 5,1 inci, cu rezoluţie Quad HD. Procesorul este un octa-core Exynos, produs chiar de Samsung, iar sistemul de operare este Android Lollipop. Tehnic vorbind, telefonul e la fel de bun ca cele mai bune de pe piaţă.

Marginile curbate sunt interesante, atât la nivel vizual, cât şi funcţional, aşa cum explicăm şi în interviul cu Lysa Clavenna de la Samsung. De asemenea, sistemul Samsung Pay e un rival serios pentru Apple.

Nu în ultimul rând, un lucru de gust personal. Samsung Galaxy S6 Edge e poate cel mai frumos telefon de pe piaţă în momentul ăsta. Culorile aduc aminte de celebrul „british racing green“, folosit de echipele britanice din cursele de automobilism.

HTC Re Vive

E o cască de realitate virtuală care nu va ajunge pe piaţă prea curând, dar care are performanţe extraordinare şi pare primul dispozitiv de masă care va reuşi să imite realitatea, dar pe ecran. Are numeroşi senzori şi nu trebuie confundată cu Samsung Gear VR sau tot felul de cutii vândute în România, în care se pune telefonul.

HTC Vive are o serie de senzori de mişcare, pentru a duce utilizatorul în lumea virtuală. HTC va colabora cu producătorul de jocuri Valve. Aparatul are două joystick-uri prin care se urmăresc mişcările mâinilor utilizatorilor.
Huawei Watch

E o variantă mai rotundă decât Motorola Moto 360  şi mai elegantă decât LG G Watch Urbane, dar ne temem de preţ. Iniţial, credeam că ceasul va fi un pic mai ieftin decât celelalte de pe piaţă. Pentru că în momentul de faţă ceasul inteligent este un gadget auxiliar, va fi foarte greu pentru Huawei să sosească pe piaţă cu un ceas de 1.000 de dolari, aşa cum se zvoneşte.

Ceasul inteligent de la Huawei ne-a plăcut prin design, deşi nu e perfect, prin calitatea ecranului, sticla de safir de deasupra sa şi numărul foarte mari de curele pe care le putem cumpăra. Ceasul inteligent nu se diferenţiază de celelalte cu Android Wear prin ceva special, dar are şase axe ale accelerometrului, aşa că poate să citească şi presiunea atmosferică.

Pentru noi, la prima impresie, ceasul inteligent de la Huawei primeşte nota 7, dar nu cred să existe un ceas care să treacă peste nota 8.

LG G Flex 2

LG G Flex 2 nu mai arată atât de plastificat ca şi fratele său mai bătrân. E un telefon premium, iar materialul de pe sapte pare de calitate. De asemenea, telefonul arată mai normal, iar ecranul curbat în forma aceasta e cu adevărat o plăcere pentru folosire.

LG G Flex 2 va fi disponibil la precomandă la Vodafone şi la alţi operatori. Vodafone a adus telefonul la precomandă pentru 200 de euro, cu RED 39.

Ecranul telefonului are 5,5 inci şi are rezoluţie Full HD. Interiorul carcasei curbate se autovindecă, deşi nu trebuie să vă gândiţi că va face mare lucru dacă daţi cu cheia. Procesorul este Snapdragon 810, iar memoria RAM e de 2 GB.

Lenovo Shot

Mi-a plăcut pentru că e diferit, e robust şi are o cameră interesantă. Dar rămâne de văzut dacă va confirma.

Lenovo Shot e un telefon construit pentru a arăta, atunci când este întors pe lateral, ca o cameră foto. Are un senzor de 16 megapixeli şi un buton dedicat, unic în lumea telefoanelor, care face trecea de la manual la automat. Evident, există această funcţie în setările camerei de pe majoritatea telefoanelor, dar Lenovo l-a evidenţiat cu ajutorul unui buton.

Lenovo susţine că această cameră este optimizată pentru luminozitate scăzută, marea problemă a senzorilor de telefoane, care au dimensiuni foarte mici. În plus, telefonul Lenovo Shot are şi un stabilizator de imagine. Focusul este cu infraroşu, ca pe LG G3, iar telefonul are şi un buton pentru declanşare, dedicat pentru această funcţie, la fel ca la telefoanele Lumia.

Ca telefon, avem un ecran HD de 5 inci, un spaţiu de stocare de 32 de GB, extensibil cu un card de memorie până la 128 de GB. În plus, device-ul va fi plasat într-o zonă destul de interesantă pentru că va avea Dual Sim, care are clienţi specifici.

Asus Zenfone 2

Zenfone 2 a fost lansat la CES 2015, dar a ajuns în Europa abia acum, la Barcelona. Dacă zilele trecute vă spuneam că Asus Zenwatch nu este impresionant, Zenfone 2 e un telefon care ar trebui să ajungă pe piaţă. Fără el, ar fi păcat.

E un telefon făcut la cel mai înalt nivel al specificaţiilor tehnice şi e un smartphone care ar putea fi înţeles şi de cei pasionaţi, dar şi de cei care nu citesc bloguri de tehnologie.

Ecranul e unul de 5,5 inci, Full HD, procesorul e un Intel Atom quad-core, iar una dintre variantele telefonului are 4 GB de RAM, ceea ce e similar unui calculator entry-level. În plus, telefonul e dual-SIM, camera are 13 megapixeli, iar cea frontală 5 megapixeli.

Ne-a plăcut Zenfone 2. E un telefon serios, cu design bun, butoane pe carcasa din spate. Android 5.0 Lollipop pe Asus Zenfone 2 nu se remarcă prin frumuseţe exagerată, dar este o chestiune de gust aici.

LG G Watch Urbane

E, împreună cu Huawei Watch, poate cel mai frumos smartwatch de pe piaţă. E mai … urban, mai modern decât Watch de la Huawei şi, nu în ultimul rând, mai masculin.

Are un ecran de 1,3 inci, un procesor Snapdragon 400 şi 512 RAM. Există diferite moduri în care poate fi customizat acest ceas, iar din acest motiv depinde şi cât de mult vă place. Practic, ceasul poate fi foarte sport, dar şi mai elegant.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite