Sporturile electronice vor fi recunoscute oficial în România

0
0
Esports Summit Bucharest 2021.
Esports Summit Bucharest 2021.

În cadrul Esports Summit Bucharest, Mara Mareş, consilier de stat în cadrul cancelariei prim-ministrului, a anunţat că legea educaţiei fizice şi sportului va fi modificată astfel încât sporturile electronice (esports) să fie recunoscute oficial în România.

“Nevoia susţinerii sporturilor electronice în România este reală, iar oportunitatea reglementării lor este foarte clară. Am reuşit, în mai puţin de un an de zile, să înfiinţăm un grup de lucru care a formulat o propunere de lege simplă, suplă şi bine fundamentată, care va permite României să ajungă din urmă, într-un timp scurt, ţări cu o lungă istorie în acest domeniu. Este o lege care va încuraja mii de tineri să transforme pasiunea pentru gaming într-o profesie ca jucător profesionist de esports”, a precizat Mara Mareş.

Legea va fi depusă în Parlament la începutul sesiunii din luna septembrie.

Vlad Marinescu, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Esports, a aplaudat în cadrul evenimentului această initiţiativă a Guvernului României: “A venit timpul pentru ca România să pună la lucru întreg ecosistemul şi infrastructura care au plasat-o de multe ori în topurile internaţionale în ceea ce priveşte pasiunea pentru gaming. O legislaţie dedicată esports va ajuta în primul rând jucătorul român, care va avea o motivaţie în plus pentru a face performanţă şi de a se bate pentru premii de milioane de dolari în competiţiile internaţionale”, a declarat acesta.

Grupul de lucru a fost format din Mara Mareş (Consilier de Stat), Tudor Dăescu (Bucharest Gaming Week/ Gaming Marathon/ Gaming Video Awards/ Esports Summit), Adrian Socaciu (Institutul Român Sportiv), Marius Radu (GG Industry/ Bucharest Gaming Week/ Gaming Marathon), Alexandru Ion (Nexus Gaming/ Romanian Esports League/ Gaming Marathon), Mihai Cotos (Digital Crusade) şi Cosma Wolkonsky (YEPP).

Pe 21 iulie, Bucureşti a găzduit, pentru prima oară, un Esports Summit, evenimentul urmând să devină unul din cele mai importante evenimente regionale de profil în următorii ani.

Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite