OPPO a deschis în mai 2021 o nouă fabrică de smartphone-uri în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica OPPO din Istanbul, Turcia.
Fabrica OPPO din Istanbul, Turcia.

OPPO a anunţat că noua sa fabrică din Istanbul, Turcia, a început producţia în luna mai, sporind capacitatea globală de producţie a companiei.

Începând din 2018 OPPO a devenit al patrulea cel mai mare brand de smartphone-uri din lume, cu o cotă de piaţă la nivel global de 11% în 2021. În prezent, OPPO este de asemenea, singurul brand de smartphone-uri care deţine o fabrică în Turcia, unde se construiesc produsele OPPO de la zero, mai degrabă decât să asambleze componente gata importate.

Construită în patru luni şi situată la doar câţiva kilometri de sediul OPPO din Ataşehir, fabrica de 10.200 mp are aproximativ 850 de angajaţi, dintre care 99% sunt cetăţeni turci. 

În loc de lucrări de asamblare tradiţionale, această fabrică inteligentă desfăşoară întregul proces de producţie al smartphone-urilor printr-o linie de fabricaţie Surface Mount Technology (SMT), care oferă un nivel ridicat de automatizare. În plus, se estimează că fabrica va oferi aproximativ 10.000 de locuri de muncă din perspectiva lanţului de aprovizionare.

Fabrica OPPO din Istanbul Turcia

Pentru a răspunde cererii locale în creştere, fabrica produce în prezent telefoane inteligente din seria A şi Reno Lite, care sunt populare printre consumatorii turci.

După ce a intrat pe piaţa locală turcească în 2019, OPPO a obţinut performanţe remarcabile pe piaţă din întreaga regiune. Conform datelor IDC, livrările globale OPPO au înregistrat o creştere anuală de peste 60% în primul trimestru al anului 2021. 

OPPO a construit până acum zece fabrici, în China, India, Asia de Sud, Europa de Est şi alte regiuni pentru a satisface cerinţele tot mai mari de smartphone-uri şi alte dispozitive inteligente.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite