Microsoft Office pentru Linux şi Android?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suita de programe Office ar putea ajunge pe platformele Android şi Linux în 2014
Suita de programe Office ar putea ajunge pe platformele Android şi Linux în 2014

Microsoft ar putea lansa în 2014 o versiune pentru Linux a suitei Office. Surse au declarat pentru Extreme Tech că şi utilizatorii platformei mobile Android ar putea avea parte de aceeaşi surpriză.

Zvonurile au început săptămâna trecută, la Free and Open source Software Developers' European Meeting de la Bruxelles, iar sursele Extreme Tech susţin că Microsoft acordă un “interes considerabil” portării programelor Office către platform Open Source.

Zvonul s-ar putea adeveri, mai ales dacă ţinem cont de informaţia că Microsoft pregăteşte şi o versiune a suitei de productivite şi pentru Android. Cum Androidul este un sistem de operare bazat pe Linux, deci mare parte din procedeul de portare de pe platforma Windows ar trebui să fie deja finalizată.

Poate obţine Microsoft profit de pe urma Linux?

Potrivit Extreme Tech, Linux deţine aproximativ 1 sau 2% din piaţa desktopurilor, un procent infim dacă e să ne raportăm la cota de piaţă a Microsoft, care se găseşte pe 93% dintre computer, potrivit PCMag.
Un alt aspect care merită menţionat este acela că toate versiunile de Linux vin cu suita LibreOffice gata instalată. Şi cum majoritatea utilizatorilor acestui sistem de operare îl preferă tocmai pentru că este gratuit, probabil că nu se vor găsi foarte multe persoane care să plătească pentru programele Microsoft.

Strategia Microsoft s-ar putea baza nu pe utilizatorii obişnuiţi, ci pe instituţii. Sistemul Linux a început să fie adoptat din ce în ce mai mult de către instituţiile guvernamentale şi de cele de învăţământ.

În plus, ţinând cont că unii producători de computere îşi comercializează laptopurile cu sistemul Linux preinstalat şi că licenţele Windows sunt costisitoare, ar putea exista fani ai Microsoft care ar cumpăra suita Office.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite