Articol publicitar

Electronicele şi electrocasnicele inteligente fac furori printre români. Vezi care sunt cele mai căutate produse!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Piaţa din România pare să se deschidă încet dar sigur către produsele electrocasnice de ultimă generaţie, cu preţuri ceva mai mari dar funcţii inteligente gândite pentru a revoluţiona felul în care aceste produse sunt folosite.

Apetitul consumatorului pentru astfel de tehnologii pare să crească direct proporţional cu dependenţa de conexiunea la internet, dar şi cu o înţelegere mai aprofundată asupra impactului electronicelor şi electrocasnicelor folosite asupra mediului înconjurător.

În ultimii ani piaţa electronicelor şi a electrocasnicelor din România a crescut foarte mult, iar statisticile arată că în aproximativ 75% din cazuri posibilii cumpărători optează cu ochii închişi pentru tehnologia inteligentă, fie că este vorba de produse electrocasnice fie că este vorba de diferite gadget-uri menite să le facă vieţile mai frumoase, uşoare şi de ce nu, interesante.

Printre electrocasnicele smart care prezintă un interes ridicat pentru cumpărătorul modern se număra maşinile de spălat cu clasa A sau A+++, televizoarele tip Smart, aspiratoarele robot şi sistemele de casă inteligentă.

De ce Smart TV? Avantajele şi dezavantajele acestei tehnologii

Un televizor tip Smart este un televizor care se conectează la internet prin wireless şi este dotat cu diferite funcţii inteligente menite să transforme complet modul în care se utilizează deja "banalul" televizor.

Un astfel de televizor oferă posibilitatea navigării într-un browser pe o multitudine de site-uri, utilizarea de aplicaţii care sunt asemănătoare ca şi concept cu cele de pe telefoanele inteligente, dar şi acces la servicii de tip VOD: video-on-demand.

În trecut, atunci când venea vorba de achiziţia unui televizor, oamenii nu acordau o foarte mare atenţie specificaţiilor şi se axau în mod special pe dimensiunile diagonalei, preţ, producător şi capacitatea de redare HD. În prezent, odată cu apariţia televizoarelor inteligente, această piaţă a cunoscut o evoluţie uimitoare. Televizorul tip smart este perfect integrat cu restul tehnologiei de conexiune la internet precum laptopul şi telefonul, aducându-ne cu un pas mai aproape de casele inteligente din clipurile futuriste.

Acest tip de gadget vine cu o serie de avantaje şi totodată câteva dezavantaje. Conform statisticilor, în prezent două treimi din televizoarele care funcţionează pe planetă sunt televizoare inteligente. Din păcate în România aceste gadgeturi au o evoluţie anevoioasă mai ales din cauza preţului destul de piperat de care mulţi posibili cumpărători se simt intimidaţi. Acesta este unul dintre cele mai mari dezavantaje ale acestei tehnologii.

În momentul actual un televizor Smart are numeroase puncte forte faţă de un televizor clasic:

  • Conectivitatea la internet;
  • Claritate ridicată a imaginilor, videoclipurilor şi filmelor redate;
  • Posibilitatea folosirii unor multitudini de aplicaţii;
  • Acces la conţinutul suplimentar în timpul vizionării a diferite emisiuni, programe, etc.

Se poate afirma că televizoarele smart sunt o versiune cu un ecran semnificativ mai mare a unui smartphone sau a unei tablete.

De ce o maşină de spălat clasa A sau A+++? Soluţia "verde" care te ajută să economiseşti

Maşinile de spălat care aparţin clasei energetice de consum A şi A+++ sunt eficiente şi reprezintă alegerea inteligentă pentru o locuinţă modernă, unde se urmăreşte limitarea consumului de curent şi a amprentei de carbon.

În ceea ce priveşte achiziţia unei maşini de spălat, cumpărătorii ţin cont în principal de aspecte precum încărcarea, clasa energetică, viteza de centrifugare, cuvă, programele.

Magazinele de specialitate dezvăluie că dintre aceste criterii de selecţie, cumpărătorii sunt mai ales interesaţi de clasa energetică de consum. Aceasta se situează pe o scară incepând de la G, litera care indică cel mai ridicat grad de consum de energie şi urcă până la A+++, cel mai mic nivel de consum. Maşinile de spălat cu clasa A sau A+++ sunt printre cele mai căutate produse datorită faptului că oferă un nivel ridicat de eficienţă şi au un consum energetic scăzut. Deşi preţurile acestor maşini de spălat este destul de ridicat pentru bugetele oamenilor de rând, investiţia într-un astfel de produs se amortizează, conform unor calcule simple, în aproximativ 4 ani.

Din punct de vedere al încărcării, maşinile de spălat sunt împărţite în două categorii şi anume cu încărcare orizontală şi cu încărcare verticală. Este un criteriu de mare importanţă pentru utilizator ţinând cont de faptul că maşinile de spălat cu încărcare orizontală sunt mai voluminoase şi ocupă mai mult spaţiu, în timp ce maşinile de spălat cu încărcare verticală sunt mult mai înguste şi ocupă mult mai puţin spaţiu.

De ce tot mai multe persoane aleg să îşi uşureze munca achiziţionând un aspirator robot?

În secolul stresului şi al orelor prelungite de muncă, pentru foarte multe persoane timpul dedicat activităţilor de menaj din locuinţa este din ce în ce mai scurt. În domeniul electrocasnicelor, evoluţia continuă a tehnologiei înseamnă aparate inovatoare, din ce în ce mai eficiente, menite să facă treaba în locul posesorilor. Aspiratorul robot se deplasează programat şi poate curăţa camera în care este lăsat chiar şi atunci când proprietarii nu sunt acasă.

Un sistem de casă inteligentă ne aduce mai aproape de viziunea unei locuinţe futuriste

Un astfel de dispozitiv inteligent este creat special pentru a controla un număr mare de gadgeturi, sisteme de siguranţă, electronice şi electrocasnice din orice locuinţă pentru a oferi un plus de confort utilizatorilor.

Majoritatea sistemelor de casă inteligentă se instalează foarte uşor, nu necesită modificări la structura casei, se conectează rapid la internet prin WI-FI şi pot fi controlate direct de pe telefonul mobil prin aplicaţii speciale.

Astfel, prin sistemele de casă inteligentă, utilizatorul poate deschide, închide şi chiar programa diferite aparate electronice din locuinţa precum:

  • Sistemele de antiefracţie şi siguranţă;
  • Sistemele de incendiu;
  • Sistemele de iluminat sau de încălzire;
  • Uşile electrice de garaj;
  • Rulourile electrice exterioare;
  • Sistemele home cinema, televizoare smart, DVD playere şi alte aparate electronice.

Toate aceste tehnologii inovative sunt tot mai accesibile pentru consumator şi transformă locuinţele în casele inteligente pe care doar în urmă cu câţiva ani cei mai mulţi români le considerau un concept futurist.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite