Articol publicitar

CES 2019: LG lansează televizorul rulabil, electrocasnice inteligente şi un aparat de făcut bere în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Claudiu Râpan (Adevărul)
FOTO Claudiu Râpan (Adevărul)

CES 2019 este cel mai mare eveniment de tehnologie care are loc la nivel mondial, iar cei mai importanţi producători din toată lumea se folosesc de această ocazie pentru a-şi prezenta produsele pe care le vor lansa în cursul anului. Sud-coreenii de la LG s-au remarcat la CES 2019 printr-o serie de produse inedite, printre care şi un televizor rulabil care „răsare” din mobilier.

Fiind unul dintre liderii mondiali pe segmentul de televizoare, LG a strâns mulţi entuziaşti au audiovizualului la standul amplasat în cadrul Las Vegas Convention Center. Pe lângă vedeta show-ului, LG a lansat o nouă gamă de televizoare,  care se foloseşte de un procesor lansat recent, a doua generaţie de α9.

LG TV

LG a preentat la CES 2019 noile sale televizoare vârf de gamă cu tehnologie ThinQ. Acestea oferă acces la o selecţie mare de servicii apreciate AI pentru multiple platforme, inclusiv Amazon Alexa. 

Procesorul α9 Gen 2 îmbunătăţeşte calitatea imaginii şi sunetului, cu algoritmul său de deep learning, (dezvoltat dintr-o bază de date vastă, de peste un milion de imagini) care recunoaşte calitatea sursei de conţinut şi determină cea mai bună metodă de îmbunătăţire pentru un rezultat video optim.

lg nanocell tv

Procesorul α9 Gen 2

Pe lângă detecţia sursei de conţinut, noul procesor ajustează curba de distribuţie a tonalităţilor, în conformitate cu condiţiile ambientale, pentru a oferi o luminozitate optimizată a ecranului, folosindu-se de capacitatea sa de a înţelege cum percepe ochiul uman imaginile în condiţii diferite de luminozitate. De asemenea, procesorul foloseşte senzorul de lumină ambientală al televizorului pentru a măsura nivelul de iluminare, ajustând automat luminozitatea.

În plus, calitatea sunetului este îmbunătăţită cu ajutorul unui algoritm inteligent ce poate mixa sunetul stereo pentru a oferi un efect surround 5.1 virtual.

Procesorul α9 Gen 2 optimizează rezultatul pe baza tipului de conţinut, făcând vocile mai clare în filme, drame şi transmisiuni, printre altele. Utilizatorii pot ajusta setările de sunet pentru a se potrivi condiţiilor din cameră, sau pot lăsa televizorul LG să seteze inteligent nivelurile perfecte, pe baza poziţionării sale.

LG Rollable OLED TV – TV-ul „rulabil”

De departe cel mai vizitat exponat de la stand a fost primul TV din lume care se rulează. Acesta se ridică dintr-un stand realizat din lemn şi oferă un efect futurist. De asemenea, în piesa de mobilier este inclus şi un soundbar de 100W care asigură o fidelitate bună a sunetului, nemaifiind nevoie neapărat de un sistem audio pe măsură.

lg tv rulabil

Televizorul LG OLED Z9 8K cu diagonala de 88 de inch şi rezoluţie 8K vine cu o capacitate de procesare mai mare, oferind astfel o calitate foarte bună a imaginii 8K, mulţumită procesului de upscaling şi îmbunătăţirii procesului de reducere a „zgomotului” de imagine.

LG LCD 8K de 75 de inch (modelul flagship LCD SM99) cu processor α9 Gen 2

Gama 2019 LG de televizoare LCD premium, seriile seriile SM9X şi SM8X, devine LG NanoCell. Aceasta oferă şi îmbunătăţiri de imagine şi sunet cu ajutorul inteligenţei artficiale şi al unui algoritm de deep learning, pe lângă experienţa optimizată oferită de sistemul ThinQ.

lg tv rulabil

Inteligenţa Artificială

În acest an, LG a pus puternic accentul pe tehnologia AI. Pentru ca echipamentele cu AI să evolueze dincolo de recunoaşterea vocii şi executarea de task-uri în mod automat, trebuie să se înţeleagă scopul fiecărei comenzi. Acest timp de înţelegere contextuală presupune ca inteligenţa artificială să evolueze învăţând, prin acumularea de experienţă alături de utilizator.

Electrocasnice de ultimă generaţie LG la CES 2019

Pe lângă noua gamă de televizoare, LG a prezentat şi soluţii inteligente pentru bucătăria viitorului, care se integrează bine într-un ecosistem de tip IoT, pe care îl vedem instalat din ce în ce mai des în gospodării. Electrocasnicele „smart” de la LG vin într-o varietate care ar trebui să acopere cam orice nevoie.

Sistemul LG TWINWash - format din maşina de spălat şi uscător

Sistemul complet format dintr-un compartiment superior de spălare cu capacitate foarte mare şi un compartiment inferior SideKick, alături de uscătorul cu pompă de căldură DUAL Inverter, permite încărcarea simultană a două cicluri de spălare, în timp uscarea are loc la temperatură joasă, pentru un alt ciclu de rufe.

Noul sistem este dotat, de asemenea, cu tehnologie Wi-Fi şi SmartThinQ, îmbunătăţind experienţa utilizatorilor cu ajutorul aplicaţiilor inteligente.

Sistemul de capacitate mare destinat spălării şi uscării rufelor conţine acum şi un compartiment LG TWINWash de 27 de inci, cu încărcare frontală şi un uscător cu pompă de căldură DUAL Inverter, această combinaţie aducând mai multe avantaje utilizatorilor.

În timp ce în compartimentul principal se pot spăla încărcături mai mari de rufe, unitatea SideKick, aşezată sub acesta, este folositoare pentru încărcăturile mai mici sau pentru hainele mai delicate care au nevoie de o spălare mai blândă.

Fiind dotat cu tehnologiile Wi-Fi şi SmartThinQ, sistemul TWINWash este compatibil cu Google Assistant şi Amazon Alexa şi permite utilizatorilor să pornească şi să oprească dispozitivele, să iniţieze sau să intrerupă un ciclu de spălare, să monitorizeze statusul intervalului de spălare şi să folosească mai mult comenzile vocale şi aplicaţiile pentru smartphone.

Funcţia Smart Pairing cu care este dotat uscătorul elimină nevoia de selectare manuală a unei etape de uscare, deoarece tehnologia va sugera setarea cea mai potrivită pentru fiecare caz.

Bucătăria inteligentă LG

Pentru a oferi modalităţi mai diverse de conectare la baza de reţete disponibile pentru smart kitchen, LG lansează modelul XBOOM AI ThinQ WK9 Smart Display. Acest difuzor stereo cu AI integrat include convenabilitatea Google Assistant, oferind o opţiune plăcută de a găti fără eforturi. În plus, ecranul touch de 8 inci afişează mii de reţete personalizate din partea Innit.

lg homebrew

LG HomeBrew - Bere făcută în casă

Printre cele mai apreciate produse noi de la CES 2019, regăsim LG HomeBrew, un aparat de făcut bere în casă, ce funcţionează într-un mod similar esspresoarelor tradiţionale, pe bază de capsule. Asta înseamnă, că berea este gata rapid, iar utilizatorii au posibilitatea să-şi aleagă tipul de băutură pe care vor să îl savureze, fie ca vorbim de craft, pils sau lager.

Pe lângă HomeBrew, LG a lansat şi frigiderul InstaView ThinQ şi maşina de spălat vase QuadWash. De asemenea, odată identificat felul potrivit de mâncare, reţeta poate fi trimisă cuptorului smart, care va începe pre-încălzirea la temperatura corectă. După prepararea mesei, funcţia EasyClean din cuptorul încastrabil de perete LG înlătură orice resturi de mâncare stropite pe interior.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri