Bang & Olufsen Beosound A5, boxă portabilă premium cu putere neobișnuită [TECH REVIEW]

0
Publicat:

Beosound A5 este prima boxă portabilă premium, de la Bang & Olufsen, pe care o testez și nu e doar un produs care se remarcă la capitolul eleganță, oferă o calitate superioară a sunetului și o putere neobișnuită.

Boxă Bang & Olufsen Beosound A5 detalii. FOTO Adrian Pogîngeanu
Boxă Bang & Olufsen Beosound A5 detalii. FOTO Adrian Pogîngeanu

Clasificarea IP65 și bateria mare fac ca Beosound A5 să fie pregătită pentru orice spațiu, de la interior la terasă, grădină, excursii etc.

În cazul Beosound A5 termenul cel mai potrivit este elegantă, fiind o combinație frumoasă de aluminiu, polimer, țesătură de hârtie și lemn de stejar. Se vede și simte calitatea de la primul contact, de când pui mâna pe cutie, până ajungi s-o ridici de mânerul de lemn, intri în contact cu butoanele sau o gestionezi prin aplicația de smartphone.

Boxa e de mărime medie spre mare, are dimensiunile 28.5 x 18.7 x 13 cm, o greutate de circa 3.7 kg și poate fi așezată pe masă, raft sau podea, când ești acasă. Producătorul spune că este potrivită pentrui interioare cu suprafața cuprinsă între 10 și 50 de metri pătrați.

Înainte de a trece mai departe iată unboxing-ul lui Bang & Olufsen Beosound A5.

Cutia conține boxa, adaptor de alimentare USB-C, cablu de încărcare USB și ghid de pornire rapidă.

Spuneam mai sus de puterea neobișnuită, are în total 280W și este probabil cea mai puternică boxă portabilă al producătorului danez, Bang & Olufsen. La capitolul difuzoare Beosound A5 are:   

-1 driver pentru woofer de 5,25”;

- drivere cu full range 2 x 2”;

- 1 tweeter de 0,8 inchi.

Și amplificatoare:

- 1 x 70 W Clasa D pentru woofer;

- 2 x 70 W Clasa D pentru full range;

- 1 x 70 W Clasa D pentru tweeter.

Boxă Bang & Olufsen Beosound A5 detalii. FOTO Adrian Pogîngeanu
Boxă Bang & Olufsen Beosound A5 detalii. FOTO Adrian Pogîngeanu

Mai multe specificații:

- răspuns în frecvență 32-23000Hz;

- putere maximă a sunetului 101dB SPL;

- conectivitate Bluetooth 5.3;

- codecuri Bluetooth: AAC, SBC;

- streaming: AirPlay 2 , Beolink Multiroom, Chromecast built-in, Spotify Connect, Deezer, Tidal Connect.

Dacă-ți pui smartphone-ul în partea superioară a boxei îl poți încărca wireless.

Boxa se controlează prin aplicație sau direct din butoanele de deasupra. La smartphone se conectează prin Bluetooth și din aplicație o conectezi la wireless (Wi-Fi 6), pentru gestionare actualizări, programe radio, personalizare sunet etc. Iată o serie de capturi din aplicație.

image
image
image

Aplicația e destul de complexă, capturile sunt doar o parte din ceea ce oferă. 

Beosound A5 se poate ”împerechea” cu altă boxă de același fel, pentru sunet stereo, sau poate fi integrată într-un sistem alături de alte boxe Bang & Olufsen.

Cum se aude

Beosound A5 este un difuzor cu un sunet puternic și clar, care este capabil să reproducă o gamă largă de genuri muzicale cu fidelitate, de la melodii în care accentul principal este pe bas, gen dance / club la cele cu performanțe vocale complexe și sunete înalte.

Aplicația Bang & Olufsen permite utilizatorilor să ajusteze și să personalizeze sunetul difuzorului după propriul gust. Funcția Omni 360º sound creează o scenă sonoră mai largă, dar poate reduce calitatea unor înregistrări.

Spectrul de frecvențe joase iese în evidență, iar Beosound A5 gestionează cu precizie prezența basului. La extremitatea opusă a gamei de frecvențe, sunetele înalte strălucesc și au o claritate remarcabilă. Gama de frecvențe medii este la fel de versatilă și captivantă. 

Tranziția de la frecvențele medii la bass la un capăt și la înalte la celălalt este lină, consistentă și în niciun fel evidentă. Tonalitatea este neutră în întreaga gamă de frecvențe, iar nicio zonă specifică a frecvențelor nu este subestimată sau supraestimată.

Dincolo de cuvinte, am înregistrat cu smartphone-ul câteva teste de sunet cu Bang & Olufsen Beosound A5, într-o cameră de bloc, fără izolație specială. Tineți cont și de compresia făcută de YouTube.

Beosound A5 are o baterie litiu-ion care poate fi înlocuita, cu o capacitate de 7.200 mAh și promite o autonomie de 12 ore la 70% din volum. Bateria se incarcă complet în circa 3 ore sau în 2 ore până la 80%.

Boxa Beosound A5 testată este în varianta Nordic Weave și mai există o versiune, închisă la culoare, numită Anthracite / Dark Oak.

Bang & Olufsen Beosound A5 este cea mai scumpă, puternică și elegantă boxă pe care am testat-o până în prezent. La momentul publicării acestui review în magazinele online locale se găsește la un preț cuprins între circa 5000 și 7000 de lei. Prețul pe site-ul oficial al companiei este de 1,099.00 dolari.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite