FOTO Cei mai periculoşi prădători din fluviul Amazon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caimanul negru poate ajunge la maturitate la aproape şase metri. FOTO: Listverse
Caimanul negru poate ajunge la maturitate la aproape şase metri. FOTO: Listverse

Fluviul Amazon are cel mai mare bazin hidrografic din lume, în cele cinci ţări pe care acestea le acoperă putând fi întâlnite numeroase animale prădătoare.

Pădurea Amazonului reprezintă un important ecosistem al lumii, în această regiune găsindu-şi locul pentru a supravieţui numeroase specii de animale, de la jaguari, şopârle sau maimuţe. Însă, pe lângă acestea, pot fi întâlniţi prădători periculoşi în zona fluviului Amazon, vieţuitoare care nu ezită în ucide şi oameni, când aceştia ajung în teritoriul lor.

1.Payara (peştele vampir)

Payara FOTO Listverse

Peştele payara. FOTO: Listverse

Payara sau peştele vampir, aşa cum este numit de localnici, este unul din cei mai înspăimântători prădători din apele Amazonului. Acest tip de peşti cu capabili să ucidă şi să mănânce vietăţi care au până la jumătatea din propria mărime şi greutate. La prima vedere poate să pară un lucru obişnuit, dacă ar fi peşti mici, dar payara pot ajunge până la 1.2 – 1.3 metri. Dinţii din faţă au în jur de 15 centimetri putând fi considerate adevărate arme.

2.Piranha

Piranha sunt peşti originari din America de Sud, recunoscuţi pentru aspectul lor fioros si pentru agresivitatea lor. În Venezuela poartă şi numele de caribes.

Piranha FOTO Listverse

FOTO: Listverse

Deşi nu depăşeşte 20-30 de cm ( foarte rar ajunge la 40 de cm), piranha şi-a dobândit o reputaţie de ucigaş , datorita faptului că un grup de asemenea peşti pot face să dispară o vietate mult mai mare decât aceştia în doar câteva minute. Dintre aceşti peşti, piranha cu burtă roşie sunt cei mai periculoşi datorită dentiţiei lor şi fălcilor puternice.   

3.Rechinul taur

Rechinul taur este denumit astfel din cauza corpului sau îndesat, dar şi a reputaţiei sale de prădător periculos. Totodată, acesta este considerat de specialişti o enigmă deoarece reuşeşte cu brio să trăiască atât în apa sărată, cât şi în apă dulce.

De obicei stă pe fundul apelor unde se ascunde pentru a-şi surprinde prada. Agilitatea sa îl face să fie cea mai periculoasă specie de rechini tropicali, chiar dacă are aproape 3,5 metri şi poate ajunge să cântărească şi 300 de kilograme. Acest tip de rechin împreună cu  marele rechin alb şi cu rechinul tigru sunt responsabili numeroase accidente în care sunt implicaţi oamenii

Cu toate acestea, are o dietă variată care include peşti mari şi alte specii de rechini, păsări acvatice, delfini şi mamifere terestre.

4.Caimanul negru

Caimanul negru este cel mai mare tip de animal din specia sa. La vârsta adultă poate ajunge la şase metri, fiind considerat „regele apelor”. Meniul lor de diversificat; mănâncă de la peşti piranha la căprioare sau şerpi. De asemenea, aceştia nu se sfiesc în a ataca oamenii, dacă le este oferită ocazia.

5.Anaconda verde

Cel mai mare şarpe dacă luăm în considerare raportul volum-lungime este anaconda verde, cu toate că pitonul este mult mai lung.. O femelă de anaconda verde poate ajunge la 250 de kilograme şi 9 metri. Prin puterea pe care o exercită prin strângerea prăzii, acest tip de şarpe poate ucide animale foarte mari.  

Știință


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri