Pedofilia, afacere de familie în Filipine. Cum îşi exploatează părinţii copiii în faţa camerelor: „Ei nu înţeleg. Au fost mai traumatizaţi de operaţiunea de salvare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO stokesentinel.co.uk
FOTO stokesentinel.co.uk

Mai multe familii din Filipine au transformat abuzul sexual al copiilor în afaceri profitabile de familie. Părinţii în cauză îşi exploatează în faţa camerelor de luat vederi propriii copii cu vârste începând de la trei ani. Această practică nu este străină nici românilor, o mamă din Giurgiu fiind judecată pentru că îşi abuza sexual copiii de 11 luni şi trei ani ca apoi să vândă imaginile pedofililor de pe internet.

Cazul abominabil al Roxanei Elena Onu, mama din Giurgiu care îşi exploata sexual copiii, pe Skype, contra unor sume de bani din partea pedofililor cunoscuţi pe internet a şocat, în luna ianuarie, întreaga ţară. Femeia în vârstă de 24 de ani întreţinea relaţii sexuale cu propiii copii, o fetiţă în vârstă de numai 11 luni şi un băieţel în vârstă de trei ani, potrivit procurorilor DIICOT Bucureşti, care au trimis-o după gratii pentru viol, trafic de minori şi pornografie infantilă. Mama a fost decăzută din drepturile părinteşti, dar decizia nu este definitivă.

Această practică şocantă este, pentru mai multe familii din Filipine, o modalitate bună de a face bani. Primul caz descoperit, care a scos apoi la lumină o întreagă reţea de cazuri în care părinţii îşi abuzau sexual copiii, este cel rezolvat de un agent sub acoperire. Într-o misiune ce a durat două săptămâni, femeia, al cărei nume nu a fost făcut public, s-a dat drept „Japayuki”, un termen care defineşte o prostituată filipineză în Japonia. Aceasta a reuşit să se apropie de o familie cu mai mulţi copii, convingând-o pe mamă să îi facă cunoştinţă cu cei mici. În scurt timp, agentul sub acoperire a legat o conexiune cu fiica cea mare a femeii, Nicole (n.r. – nu este numele real), în vârstă de 13 ani, care i-a mărturisit despre activitatea scandaloasă la care lua parte împreună cu ceilelalte rude minore, fraţi şi verişori, la iniţiativa părinţilor. 

Această descoperire a fost făcută în 2011. De atunci, mama violatoare este în închisoare, deşi nu şi-a recunoscut niciodată vina, în ciuda descoperiri pozelor şi filmuleţelor incriminatoare. Cinci ani mai târziu, copiii imploră să fie puşi din nou în grija femeii. La momentul intervenţiei autorităţilor, oamenii legii credeau că micuţii vor fi uşuraţi că sunt, în sfârşit, protejaţi. Nu mică le-a fost mirarea să descopere că aceştia au fost furioşi că au fost luaţi de lângă părintele lor. Potrivit agentului sub acoperire, Nicole nu s-a simţit salvată, ci trădată. 

Toţi copii femeii, trei băieţi şi trei trei fete, au fost mutaţi într-un centru social. Aceştia nu sunt conştienţi că au fost exploataţi. 

Este extrem de trist. În multe cazuri, copiii nu înţeleg ce le-au făcut părinţii lor. Au fost mai traumatizaţi de operaţiunea de salvare. Abuzul li se părea perfect normal, pentru că ştiau mulţi alţi copii care erau trataţi la fel, a declarat un reprezentant al centrului.

Mama copiilor se află de cinci ani în arest, isprăvind o parte din pedeapsa de 12 ani pe care a primit-o. Femeia a dat naştere celui de-al şaptelea copil în închisoare şi neagă vehement acuzaţiile care i se aduc, spunând însă că ştie că merită să sufere. „Nu mă gândesc la caz. Am credinţă în Dumnezeu”, a declarat aceasta. 

Potrivit agentului britanic Stephanie McCourt, Filipine a oferit un mediu perfect pentru aceste cazuri. Nivelul sărăciei, accesul la internet şi cunoaşterea limbii engleze facilitează legăturile dintre abuzatori şi pedofili.

Părinţii taxează cu sume cuprinse între 5 şi 200 de dolari pe sesiune, negociind cu clienţii, iar copiii prestează pe ceas, cu show-uri pentru americani şi europeni dimineaţa şi cu program pentru australieni după-amiază. „Credem că aceste lucruri sunt doar o mică parte din ce există, de fapt, în lume. Cu siguranţă există o reţea mult mai extinsă de astfel de cazuri”, a declarat McCourt, potrivit publicaţiei „The Guardian”.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite