Păr sănătos și cu mult volum: sfaturi și trucuri dovedite științific

0
Publicat:

Fie că te-ai născut cu părul fin, treci printr-o perioadă de cădere temporară a părului sau te confrunți cu o subțiere pe termen lung a firelor, este firesc să vrei să-ți faci părul să crească mai gros și sănătos. Deși nu există „trucuri” infailibile pentru a-ți îngroșa instantaneu firul de păr, există pași pe care îi poți face și care duc la un păr mai sănătos și mai plin de volum în timp.

balsam par jpg

Dieta echilibrată 

Menținerea unei diete sănătoase și echilibrate este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea dumneavoastră generală. O dietă bună vă poate ajuta, de asemenea, ca pielea să arate vibrantă și să vă ajute în mod natural să vă crească părul și unghiile.

„O multitudine de deficiențe nutriționale pot provoca căderea și ruperea părului”, a declarat dermatologul Dhaval G. Bhanusali, fondator al Skin Medicinals, potrivit YahooNews. 

El crede că este indicat să solicitați ajutorul și părerea unui specialist dacă problema este în curs de desfășurare. „Medicii și dermatologii se uită la nivelul de fier, vitamina D, analize tiroidiene și alte aspecte medicale pentru a se asigura că nu ratăm nicio cauză internă a subțierii sau slăbirii firului de păr”, spune el.

Fă-ți masaj la nivelul scalpului

S-ar putea să sune prea frumos pentru a fi adevărat, dar există dovezi științifice care ne spun că masajul scalpului poate ajuta la stimularea creșterii părului în mod natural.

„Masarea scalpului crește fluxul de sânge, ceea ce ajută la obținerea unui păr sănătos”, explică Akis Ntonos, doctor în medicină, dermatolog certificat și co-fondator al Aion Aesthetic din New York.

„De asemenea, poate determina foliculul de păr în sine să se întindă, permițând firului de păr să devină mai gros”. 

Folosind vârfurile degetelor, masează-ți ușor scalpul în cercuri ușoare în timp ce te speli cu șampon sau chiar înainte de duș. Puteți încerca, de asemenea, un instrument de masaj al scalpului.

Protejați-vă părul și scalpul de soare

Este cunoscut faptul că razele puternice ale soarelui pot face ravagii pe pielea ta, dar cercetările sugerează că acestea pot avea efecte și asupra părului și scalpului tău.

„Razele UV declanșează radicali liberi în firul de păr, care distrug rețelele de legături. Acest lucru duce la un păr mai subțire, rupt și decolorat”, explică hairstylistul Michael Van Clarke. „Când sunteți expuși la soare, acoperiți-vă părul cu pălării, eșarfe sau produse eficiente de protecție solară”.

Minimizați stresul

 Știai că un nivel ridicat de stres continuu poate avea un impact și asupra creșterii părului?

„Pe măsură ce stresul crește, nivelul de cortizol crește, ceea ce poate duce la căderea părului pe termen lung”, explică Dr. Bhanusali.

În timp ce aceasta este, din fericire, o problemă temporară, poate dura multe luni sau chiar ani pentru ca părul tău să revină la starea sa normală. Cu cât mai repede puteți identifica declanșatorul stresant și (dacă este posibil) să-l eliminați, cu atât mai bine.

Fiți atentă la coafarea cu căldură

Stilizarea cu căldură este notorie pentru păr. Van Clarke spune: „[Excesul] de styling cu căldură provoacă deshidratare care slăbește structura moleculară. Legăturile se rup și părul se subțiază”.

Dacă vă confruntați cu subțierea părului sau dacă părul dumneavoastră este fin în mod natural, reduceți frecvența cu care folosiți instrumentele de styling cu căldură. De asemenea, este important să folosiți produse de protecție termică, care vă pot proteja părul de unele dintre daunele produse atunci când decideți să vă coafați cu căldură.

Hidratează-ți constant scalpul

Să crești un fir de păr și sănătos nu înseamnă doar să tratezi cu grijă firele tale actuale, spune Dr. Ntonos. Menținerea unor niveluri sănătoase de hidratare a scalpului este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a a avea un păr sănătos.

„Evitați uscarea scalpului prin spălare excesivă, spălare cu șampoane cu conținut ridicat de sulfat, utilizarea excesivă a șamponului uscat sau îndreptarea unui uscător de păr cu căldură ridicată spre piele”, sfătuiește Dr. Ntonos.

În aceeași ordine de idei, acordați prioritate sănătății scalpului dumneavoastră cu tratamente nutritive pentru scalp și asigurați-vă că îndepărtați bine acumulările de produse.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite