Moda de vis de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna Modei Haute Couture din capitala Franţei a dezvăluit adevărate opere ale modei dedicate femeilor.

„Lumea are nevoie glamour, iar eu de couture", a spus Donatella Versace la încheierea primei prezentări de haute couture a casei Versace după opt ani de absenţă. Iar haute couture este doar despre glamour, lux şi intangibil. Clientela acestui tip de modă include în jur de 3.000 de oameni din toată lumea, dar asta nu înseamnă că show-urile nu pot face deliciul altor milioane de oameni excluşi din lista privilegiată.

Armani Prive



Pentru că brandul Versace are parte de o revenire în forţă de aproape un an, începând de la colaborarea de succes cu H&M, până la prezentarea couture, tema s-a legat în jurul ideii de războinice glamour. Brandul italian nu moare, dimpotrivă, renaşte din propria cenuşă, aceasta pare să fie declaraţia permanent prezentă în creaţiile Versace.

Rochii pentru covorul roşu

Un caz asemănător este cel al casei de modă Christian Dior, care trebuie să reconfirme că plecarea lui John Galliano nu înseamnă sfârşitul creativităţii. Bill Gayten, noul director de creaţie şi vechiul ucenic al lui Galliano, a preluat cu brio frâiele uneia dintre cele mai mari instituţii de modă din lume, mulţumindu-i până şi pe cei mai sceptici critici cu colecţia sa haute couture.

image

Chanel



Una dintre cele mai aşteptate prezentări a fost cea a casei Elie Saab, unul dintre creatorii de modă preferaţi de vedetele de la Hollywood. Sunt hainele pe care publicul le va admira peste puţin timp pe covorul roşu de la decernarea Oscarurilor: rochii cusute de mână de zeci de croitorese, brodate cu dantelării fine şi ornate manual cu mii de pietre preţioase şi perle. Fiecare piesă în parte este lucrată manual, de aceea şi preţurile încep de la 3.000 de euro şi pot ajunge chiar şi la câteva sute de mii.

image

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Christian Dior

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite