Problema modelelor anorexice, repusă pe tapet de o tânără de 18 ani care a defilat la Săptămâna Modei la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanca Molly Bair are 18 ani şi este o figură proaspătă în industria fashion. Tânăra, considerată un viitor supermodel, este deja solicitată de cele mai importante case de modă, cu toate că silueta sa duce cu gândul la o persoană subnutrită sau anorexică.

Molly Bair are 1.82 metri şi se numără deja printre persoanele admirate şi luate drept exemplu de tinere care suferă de diverse tulburări alimentare, cum este anorexia, şi care consideră că o astfel de siluetă numai piele şi os reprezintă un obiectiv care merită să fie atins. O astfel de comunitate este găzuită de siteuri precum thinspiration-pictures.blogspot.com sau theproanalifestyleforever.wordpress.com, notează Daily Mail.

Molly Bair a fost descoperită anul trecut de impresarii din lumea modei şi a prezentat deja pentru branduri de top ca Alexander Wang, Prada şi Gucci. La sfârşitul săptămânii va defila şi în cadrul prezentărilor prilejuite de Săptămâna Modei de la Londra. Tânăra a povestit că prietenii au poreclit-o „călugăriţa“ (după insecta Mantis religiosa, numită popular călugăriţă) sau „extraterestrul“, din cauza felului în care arată, însă norocul ei a fost că exact o înfăţişare atipică, aşa cum este şi a ei, este căutată de specialiştii din lumea modei.

image

Marea Britanie, SUA, Franţa, Israel şi Spania se numără printre ţările în care se discută introducerea unui indice de masă corporală minim după care să se facă selecţia modelelor. În ciuda presiunilor care se fac asupra caselor de modă internaţionale, pentru a înceta să mai promoveze manechine subnutrite, acestea încă sunt căutate şi preferate de cei mai mulţi jucători importanţi din industrie. 

image

Regula care se doreşte implementată este ca nicio tânără cu indice de masă corporal sub 18 să nu mai fie angajată ca model, în condiţiile în care un indice de 18,49 sau mai puţin intră în categoria subponderal, iar cel situat între 18,50 şi 24,99 este considerat greutate normală.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite