FOTO La Victoria’s Secret, frumuseţea nu este cea mai importantă: care sunt calităţile unui „înger“ sexy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 500 sute de modele se înscriu anual la castingul pentru show-ul Victoria’s Secret, care are loc în noiembrie, fiind difuzat la televiziune în decembrie. Echipa „îngerilor” este formată din 14 manechine cărora li se alătură feţe noi, recent alese şi anunţate. Deşi poate să pară surprinzător, un chip plăcut şi un corp armonios nu sunt de ajuns pentru a intra în echipa celor mai frumoase fete, cerinţele fiind mult mai complexe.

Lupta pentru un loc în show-ul Victoria’s Secret, care va fi înregistrat pentru televiziune în noiembrie, este acerbă. Directorul de casting al prezentării, John Pfeiffer, a explicat că la probele iniţiale sunt văzute nu mai puţin de 300 de modele, dintre care rămân pentru selecţia finală 100.

Castingul pentru anul acesta s-a încheiat recent şi 17 feţe noi sau care au avut doar apariţii episodice pentru brandul american vor avea şansa de a se alătura celor 14 „veterane”din echipa „îngerilor”. Aceste 17 norocoase sunt Samille Bermannelli, Frida Aasen, Victoria Lee, Vanessa Moody, Nadine Leopold, Bruna Lirio, Gizele Oliveira, Aiden Curtiss, Alexina Graham, Julia Belyakova, Estelle Chen, Grace Bol, Mayowa Nicholas, Amilna Estevao, Roos Marijndekok, Daria Khlystun şi Alecia Morais.


Frida Aasen

tendinte foto guliver/getty images

„Primadonele” Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Behati Prinsloo, Candice Swanepoel, Lily Aldridge, Elsa Hosk, Jasmine Tookes, Martha Hunt, Lais Ribeiro, Sara Sampaio, Romee Strijd, Stella Maxwell, Taylor Hill şi Josephine Skriver le vor ajuta pe noile venite să treacă peste emoţiile unui eveniment atât de important pentru cariera lor. Pe langa acestea au fost confirmate şi surorile Bella şi Gigi Hadid, care au primit aripile de îngeri anul trecut, pentru prima dată.

Profilul îngerului Victoria’s Secret

Între timp a fost confirmată şi locaţia unde se va desfăşura show-ul din acest an, respectiv Shanghai, China. Însă până la momentul „0”, editorii revistei de fashion „Harper’s Bazaar” au oferit o serie de informaţii despre profilul unui înger Victoria’s Secret. Bineînţeles, frumuseţea candidatelor este de la sine înţeleasă, dar cum frumuseţea se află în ochii privitorului, calităţile fizice nu sunt nici pe departe suficiente. Ele trebuie să fie dublate de acei factori care transformă un manechin oarecare într-o femeie la care alte zeci de milioane sau chiar sute de milioane de femei se vor raporta, visând să fie dacă nu la fel ca aceasta, măcar să împrumute din puterea sa de seducţie cumpărând produsele „Victoria’s Secret”.

tendinte foto guliver/getty images

 Alexina Graham

„Anumite fete reuşesc să vândă produsele brandului. Sunt tipul de femei care atrag alte femei. Şi sunt speciale şi pentru că nu apar în revistele dedicate bărbaţilor. Din momentul în care apar în publicaţii pentru sexul puternic, sunt catalogate de cumpărătoare posibile rivale pe terenul seducţiei”, a rezumat procesul de selecţie directorul agenţiei de modele DNA Model Management, Richard Habberley, pentru publicaţia „Women's Wear Daily”.

Şi ţinând cont de faptul că fetele care au defilat de-a lungul timpului pentru celebrul brand de lenjerie intimă s-au regăsit şi în topurile celor mai bine plătite modele, nu este de mirare că este nevoie ca acestea să fie cât mai bine pregătite pentru selecţiile riguroase, aşa cum s-a întâmplat şi anul acesta.

Informată şi încrezătoare

Primul pas este, de fapt, un sfat de bun simţ în orice domeniu profesional. Este necesar ca modelele să cunoască istoria brandului Victoria’s Secret, pentru a nu fi puse în situaţii jenante sau surprinse de întrebările membrilor comisiei de selecţie. De exemplu, să ştie cine este Edward Razek, producătorul executiv al show-ului şi conducătorul departamentului de creaţie şi marketing al companiei americane.


Victoria Lee

tendinte foto guliver/getty images

În al doilea rând, un potenţial model Victoria’s Secret trebuie să fie conştient de puterea sa de seducţie, de calităţile fizice şi să aibă o personalitate puternică, capabilă să inspire alte femei. „Femeile care privesc o fată de la Victoria’s Secret trebuie să-şi spună că vor să arate la fel ca ea într-o bună zi, la fel de frumoase, dar mai ales la fel de încrezătoare”, declara Edward Razek într-un interviu oferit publicaţiei „Forbes”.

Apoi, modelele trebuie să ştie foarte bine pentru ce gen de activităţi fashion sunt potrivite. Pentru editorial de modă, defilări pe catwalk, pentru reclame? Trebuie să se apropie pe cât posibil de pregătirea fizică a unui model Victoria’s Secret, să fie o fire sociabilă şi optimistă, mereu cu zâmbetul pe buze. ”În mod cert, nu trebuie să fie doar o faţă frumoasă. Vrem să ştim mai mult de atât despre persoana care se prezintă la casting. Da, are măsurile ideale, dar cine este cu adevărat? Ce ambiţii are în viaţă?”, după cum a punctat Razek.

Mult sport şi atenţie la dietă

Felul în care merg pe podium modelele Victoria’s Secret este unul aparte, aşa că oricine are pretenţia să fie acceptată în echipa „îngerilor” trebuie să exerseze acest tip de a defila pe catwalk, care diferă de prezentările obişnuite. Atitudinea este foarte importantă, dincolo de graţie şi de capacitatea modelului de a juca rolul care îi revine în prezentare.

tendinte foto hepta

Nadine Leopold

Este necesar ca fiecare model să aibă un program riguros de exerciţii, pentru că orice manechin Victoria’s Secret are obligaţia de a fi mereu într-o formă fizică de excepţie. Sportul trebuie să fie secondat de o alimentaţie cât mai sănătoasă, pentru că orice excese se reflectă în felul în care modelele arată şi se simt. De exemplu, alimentele procesate nu trebuie să figureze în meniul de zi cu zi al unui model de top.

tendinte foto guliver/getty images

Gizele Oliveira

În mapa de prezentare a oricărui model profesionist trebuie să existe în mod obligatoriu câteva fotografii artistice, cu accent pus pe zona feţei, numite headshot. În fotografia de modă, subiectul poate fi încadrat până la nivelul bustului sau chiar şi până la talie, important este ca poza să pună cât mai bine în valoare calităţile subiectului. De asemenea, un model care doreşte să devină parte a echipei Victoria’s Secret are nevoie de un agent sau de o agenţie de modele care să trimită aplicaţia pentru casting în numele lui. Este o modalitate prin care orice brand se asigură de faptul că lucrează cu modele profesioniste. 

Nu în ultimul rând, modelele care nu reuşesc din prima la castingurile organizate de Victoria’s Secret, dar primesc semnale pozitive de la echipa de selecţie, trebuie să nu se lase descurajate şi să revină la fiecare audiţie care va avea loc. „Pasiunea şi perseverenţa sunt, cu siguranţă, atribute de care este nevoie în modelling, pentru că este un domeniu în care succesul nu vine peste noapte, la fel ca în actorie”, în opinia lui Edward Rayek, conducătorul departamentului de creaţie şi marketing al companiei americane.

MagazinPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite