FOTO Colecţie-protest la gala de modă Avanpremiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţinutele stilizate de Alina Morar FOTO: Corina Zorzor
Ţinutele stilizate de Alina Morar FOTO: Corina Zorzor

Pe ritmuri de hip-hop, îmbrăcate în rochii diafane şi trenciuri cu irizaţii aurii, manechinele designerului român Alina Morar au pornit într-un marş al solidarităţii în numele celor care nu sunt de acord cu exploatarea minieră de la Roşia Montană, în cadrul celei de-a 13 ediţii a galei de modă Avanpremiere.

Podiumul de modă, amenajat în interiorul clubului One din Capitală, s-a transformat marţi seară într-un spaţiu al protestelor. Alina Morar, absolventă a Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca şi câştigătoarea premiului „Avanpremiere“ pentru cel mai promiţător tânăr talent în 2013, a creat pentru ediţia cu numărul 13 a galei de modă Avanpremiere o colecţie sub forma unui protest personal.  

Cu viziere pe cap şi veşminte în tonuri calde, manechinele clujencei au defilat pe muzica trupei rap C.I.A, într-un spectacol dedicat protestelor pentru Roşia Montană.

„Îmi place să mă inspir din societate, să mă adresez direct publicului larg, motiv pentru care colecţia expusă aseară face trimitere la protestele împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană.  «Spirit Solidar» a fost o colecţie sub forma unui protest personal, bineînţeles într-un mod mai stilizat. Am folosit tonuri de alb şi crem, dar şi irizaţii aurii pentru a face legătura cu rezervele de aur şi argint din Apuseni“, a declarat designerul Alina Morar pentru ziarul „Adevărul“.

Creatoarei din Cluj i s-au alăturat alţi doi debutanţi: Cristina Bizu, cu colecţia „Cookies“, şi Traşkin, echipa formată din Alina Dragomir, Ana Spiridon şi Cristina Petrescu.

Alături de tinerele talente, la gala desfăşurată sub patronatul criticului de modă Alin Gălăţescu, au participat şi designeri consacraţi, asemenea Ioanei Ciolacu, românca desemnată „cel mai bun tânăr designer“ în cadrul evenimentului Săptămâna Modei la Berlin. Tânara venită la invitaţia lui Gălăţescu a expus la Avanpremiere colecţia „Paradox“, aceeaşi cu care a şi câştigat marele premiul în luna mai, în capitala germană.

Piesă din colecţia „Paradox“ semnată de Ioana Ciolacu FOTO: Mircea Netea

ioana ciolacu avanpremiere

Ţinutele lui Carmen Secăreanu şi articolele vestimentare semnate Florina Ivaşcu, finalista concursului Vogue Italia Musses Talents Young, au făcut deliciul bloggerilor de modă şi artiştilor din industria muzicală autohtonă prezenţi în sală, precum Lora şi Andreea Bălan.

Cristian Samfira a expus o colecţie minimalistă, cu rochii lungi, fuste creion şi pantaloni-pană în nuanţe tari, de negru şi albastru. Materialele folosite au fost lâna, caşmirul şi mătasea.

Colecţia „Seashore Diary Spring Summer 2014“, semnată de Simona Semen şi Alexandra Abraham, penultima din prezentare, a încântat publicul prin amestecul de tonuri calde (bej, auriu, roz) şi broderiile şi dantelele sofisticate folosite. Natalia Vasiliev a închis gala Avanpremiere cu colecţia „Parisul Boem“, un tribut adus şicului specific capitalei franceze, cu rochii lungi, transparente, din dantelă şi plasă. Ţinutele acesteia au fost considerate cele mai îndrăzneţe din cadrul evenimentului, având în vedere că manechinele au defilat cu sânii acoperiţi de materiale transparente (foto).

natalia vasiliev/avanpremiere
Magazin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite