Cizmele peste genunchi, provocarea fashion a sezonului rece FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modelele de cizme, botine, bocanci şi ghete sunt extrem de variate în acest sezon rece, de reţinut fiind culorile care ies din registrul clasic: negru, gri sau maro. Roşu, alb, galben, imprimeuri florale sau glitter auriu şi argintiu, iată numai câteva dintre propunerile care ne vor însenina zilele mohorâte şi reci. Piesele de rezistenţă sunt cizmele peste genunchi şi cizmele-şosetă, mulate pe picior.

Sezonul acesta va fi o adevărată provocare să găsim perechea de încălţăminte care să fie numai comodă, ci şi la modă. Multitudinea de opţiuni, dar mai ales faptul că acestea ies din zona cu care ne-am obişnuit pentru toamnă şi iarnă, respectiv culori închise şi modele cât mai practice, ne va solicita imaginaţia şi dorinţa de a încerca ceva nou.

Stilul anilor ’90 a influenţat designerii şi în ceea ce priveşte încălţămintea, nu numai hainele, astfel nu este de mirare că cizmele de tip muschetar, care depăşesc genunchii, sunt la mare căutare. Dacă o alegere cuminte pentru un astfel de model ar fi o pereche de cizme din piele neagră, opţiunea îndrăzneaţă se referă la cizme lungi din piele întoarsă roşie sau chiar din catifea, după modelul celor propuse de Marina Hoermanseder. Pentru a mai tempera o astfel de apariţie, le putem purta cu o pereche de jeanşi mulaţi sau cu o fustă care să ajungă până la linia unde încep cizmele.

image

Cizme-şosetă pentru combinaţii sexy

Pentru un plus de eleganţă, Dries Van Noten a folosit catifeaua elastică pentru a realiza astfel de cizme sau botine mulate pe toată lungimea piciorului, dar ele se regăsesc şi în colecţiile altor designeri, cum sunt cele marca Yeezy, croite din materiale care subliniază senzual linia piciorului. O nuanţă neon, folosită de exemplu de Balenciaga, poate fi mixată, în mod surprinzător, cu o fustă gri peste genunchi şi o cămaşă din satin vişinie, fără ca rezultatul să fie unul ţipător.

image

Există şi variante sport pentru cizme lungi, iar versiunile îndrăzneţe de la Fenty Puma, colecţie realizată în colaborare cu Rihanna, sunt şi foarte sexy, mai ales dacă sunt purtate cu o pereche de colanţi mulaţi şi un hanorac. 

image

Tot în zona sport intră şi bocancii, sezonul acesta fiind preferaţi cei butucănoşi, care aduc aminte de stylul army, cu talpă-şenilă, sau bocancii înalţi, strânşi pe picior cu şireturi. 

image

O pereche de  cizme care să facă trecerea de la sport la elegant sunt cele răsfrânte, a căror parte superioară se poartă întoarsă, fără să o mai închidem cu fermoar sau şireturi.

image

De altfel, bocancii pot fi purtaţi şi ei cu limba trasă cât mai în afară, eventual fără şireturi, dacă suntem convinse că nu vor ieşi din picior.  Un alt tip de cizma lungă este cea încreţită şi mai largă pe picior, care aduce aminte de cizmele motanului încălţat. Este o versiune mai comodă şi elegantă a cizmelor peste genunchi.

Botine albe sau cu detalii preţioase

Adevărate bijuterii pentru picioare oferă ca variantă brandul Dolce & Gabbana, brand ale cărui cizme au fost realizate din jacard ori din piele întoarsă şi catifea brodate cu flori sau cu detalii complexe şi viu colorate, pentru un look pretenţios.

Pentru strălucire şi opulenţă a optat şi Karl Lagerfeld, iar creaţiile Chanel au fost modelele comode, cu talpă joasă, dar acoperite aproape în totalitate cu glitter argintiu. Variantele în care le putem purta sunt infinite, mai ales că pot transforma într-o ţinută de sărbătoare aproape orice combinaţie vestimentară. Saint Laurent şi Rebekka Ruetz sunt alte branduri care au inclus în colecţii astfel de modele.

image

La fel de pretenţioase sunt şi cizmele realizate din materiale cu imprimeu floral colorat, pe fundal alb sau negru, cele mai reprezentative în acest sens fiind cele din colecţia Monique Lhuillier. O altă alegere îndrăzneaţă pentru acest sezon va fi o pereche de cizme sau de botine albe până la glezne sau închise cu şireturi, în stilul celor semnate Valentino şi Giambattista Valli.

Botine de lac şi tocuri curbate 

Tocurile înalte şi foarte subţiri, stiletto, dar şi cizmele cu tocuri curbate, după modelul celor de la Nina Ricci, sunt de asemenea în tendinţe. Fie că vorbim despre cizme, botine sau ghete, vârful ascuţit este din nou pe val, în detrimentul comodităţii oferite de alte modele, mai „blânde” cu piciorul. Foarte moderne sunt încălţările care au tocul într-o culoare diferită, de la roşu la argintiu sau chiar din material transparent. Ba chiar, tocul poate fi decorat cu diverse aplicaţii, de la perle la pietre colorate.

Pentru că vorbeam despre faptul că pielea nu mai este sezonul acesta materialul vedetă pentru încălţăminte, vinilinul sau lacul sunt opţiuni care au fost propuse de creatorii de modă mai ales în nuanţe puternice, ca burgundy, galben ori portocaliu, în stilul Fenty Puma.

image

Botinele până la gleznă sau care sunt tăiate imediat după linia gleznei merg perfect în combinaţie cu o preche de jeanşi suflecaţi în partea de jos pentru a lăsa încălţămintea la vedere, cu atât mai multe dacă acestea au un model aparte sau o culoare interesantă, recomandă editorii revistei „Harper’s Bazaar”. Ghetele Chelsea sunt extrem de comode, linia lor masculină fiind potrivită pentru a fi purtate cu jeanşi sau la ţinute office, mai serioase.

Nu dispare sezonul acesta nici încălţămintea din blană artificială sau naturală, noutatea fiind aspectul miţos al cizmelor, dar şi modelele de tip apreschiuri. Pot fi purtate cu jeanşi în combinaţie cu pulovere supradimensionate, dar şi cu rochii tricotate. 

image

O alta varianta de botine care merg forte bine in combinaţie cu piese vestimentare din lână sau tricotate sunt cele care imită tweed-ul, în carouri. Pentru un look modern, cizmele sau botinele realizate total sau parţial din plastic transparent, mai ales pentru zilele ploioase, devin o opţiune extrem de interesantă.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite