FOTO VIDEO Pensionarul care şi-a făcut casa într-un avion. Se mută dintr-un Boeing 727 într-un 747

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bruce Campbell se pregăteşte să-şi facă o casă-avion şi în Japonia. FOTO Daily Mail
Bruce Campbell se pregăteşte să-şi facă o casă-avion şi în Japonia. FOTO Daily Mail

Un inginer american ieşit la pensie a dat un alt înţeles ideii de „casă, dulce casă“ când a decis să cumpere un avion scos din uz şi să-l transforme în locuinţă.

Bruce Campbell locuieşte în Oregon, SUA, dar pe terenul cumpărat cu 23.000 de dolari, cu ani în urmă, a parcat un avion Boeing 727 pe care a plătit 100.000 de dolari şi la care a muncit din greu pentru a-l transforma într-o locuinţă funcţională. Pentru a-şi vedea visul cu ochii, bărbatul a mai investit în casa-avion 120.000 de dolari.

Bruce, în vârstă de 64 de ani, este „căpitanul“ avionului aflat la sol timp de şase luni pe an, iar acum are de gând să dea curs unei alte provocări. Adaptarea unui Boeing 747, mult mai spaţios, într-o casă cu aripi care va „ateriza“ în Japonia, ţara unde îşi petrece celelalte şase luni din an.

image

Bruce a devenit interesat de modul în care pot fi reutilizate avioanele scoase din uz în anul 1999, când s-a alăturat micii comunităţi formate din persoane din toată lumea, din SUA până în Olanda şi Costa Rica, care încearcă să ofere o nouă viaţă aeronavelor.

image

În anii pe care i-a petrecut lucrând la transformarea interiorul aeronavei, Bruce a locuit într-o rulotă. Viaţa la bordul unui avion nu este una de lux. Pensionarul american doarme pe o saltea, face baie într-un duş improvizat şi pregăteşte mâncare la cuptorul cu microunde sau la toaster, atunci când se satură de conserve.

image

Dincolo de dorinţa de a schimba percepţia oamenilor faţă de modul în care poate fi reutilizat un obiect de asemenea dimensiuni, Bruce admite că avea nevoie de aventură în viaţa sa şi de ceva care să-l amuze.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite