După cât timp se topeşte acadeaua de cursă lungă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Willy WonkaJaponezul Flat Nomura a reuşit să acopere gura târgului cu o acadea care se topeşte mult mai lent decât cele obişnuite. Bomboana pare a fi copiată din filmul "Willy Wonka şi fabrica de ciocolată"

Bomboana este fabricată din sirop de zahăr asupra căruia se aplică tehnica “Ootama Marble”, procedură care durează o lună până la finalizare. Bila cu circumferinţa de trei centimetri botezată „Bomboana de 60 de minute“, a făcut ravagii printre doamnele care ţin cură de slăbire. Evident că siropul de zahăr nu este chiar dietetic, dar adeptele acadelei susţin că este o gustărică la îndemână ce le taie rapid pofta de dulciuri.

Site-ul odditycentral.com îl compară pe proprietarul fabricii de dulciuri cu celebrul Willy Wonka, personaj principal în două filme de Hollywood. Nu numai datorită invenţiei sale, ci şi a apariţiei în presă şi pe afişele publicitare, cu un aspect ce pare inspirat din cărţile pentru copiii.


image

Flat Nomura FOTO: odditycentral.com

Se pare, însă, că acadeaua a fost inspirată de o tehnică ceva mai veche. Iniţial a fost gândită ca o gustare pentru pescarii ce petreceau mult timp în larg şi aveau nevoie de ceva care să le aducă aport de zaharuri în timp ce le lasă mâinile libere pentru muncă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite